Img 3334a

Az Aranybulla Könyvtár megszületése

By nyirid
  • A kezdet

    Székesfehérváron a SZOT - (Szakszervezetek Országos Tanácsa) hozta létre- az SZMT (Szakszervezetek Fejér Megyei Tanácsa) Központi Könyvtárat, mely a városban és a megyében működő szakszervezeti és munkahelyi könyvtárak módszertani és ellátóközpontja lett.
  • SzMT megszűnése

    SzMT megszűnése
    A rendszerváltáskor a szakszervezeti intézmények helyzete bizonytalanná vált, megszűnt az SZMT és egyik napról a másikra fenntartó nélkül maradt a könyvtár. Az ellátórendszeri feladataink csökkentek, mivel a vállalatok (privatizációja miatt) sorba szüntették meg a szakszervezeti, munkahelyi letéti könyvtárakat.
  • Az Egyesület megszületése

    Az Egyesület megszületése
    A különféle szakszervezeti művelődési intézmények (könyvtár, művelődési ház és művészegyüttes) vezetői létrehoztunk 1990-ben egy Egyesületet, mely azóta is ellátja a megmaradt intézmények „működtetői feladatait”. (SZMMIE= Szakszervezeti és Munkahelyi Művelődési Intézmények Egyesülete)
  • Megnyílt a könyvtár az olvasók előtt

    Megnyílt a könyvtár az olvasók előtt
    Könyvtárunk új feladatokat keresett, 1993-ban a Szegfű Gyula utcában megnyitottuk könyvtárunkat az olvasók előtt, ettől kezdve nyilvános feladatokat is elláttunk. Emellett ellátórendszeri feladatainkat kiterjesztettük az önkormányzati kistelepülések könyvtárai, iskolák, szociális intézmények felé.
  • Az új egyesületi név: TEMI

    Az új egyesületi név: TEMI
    2000-ben megváltoztatta nevét. Új neve Területi Művelődési Intézmények Egyesülete (TEMI) lett.
  • Szakszervezeti Székházból elköltöztünk

    Szakszervezeti Székházból elköltöztünk
    Szakszervezeti Székházban 2000. tavaszáig működtünk.
    Az épületet eladták és intézményünknek el kellett költözni.
  • Új helyre költöztünk

    Új helyre költöztünk
    A Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata segítségével kaptuk meg jelenlegi helyünket. Városunk polgármestere Warvasovszky Tihamér 2000. szeptember 19-én avatta fel az átköltöztetett és megszépült könyvtárunkat.
  • Új nevünk: Aranybulla Könyvtár Alapítvány

    Új nevünk: Aranybulla Könyvtár Alapítvány
    Intézményünket Alapítványi Könyvtárként működtetjük 2003. augusztusától.