Romania flag

3 attempts at country branding

 • Romania simply surprising

  Romania simply surprising
  http://www.youtube.com/watch?v=wzcuBbztn-0 Mesaj campaniei: Romania has changed and improved as a tourist destination.
  Agentie: Ogilvy&Mathers Romania
  Obiectiv: promovarea Romaniei ca destinatie turistica.
  Canale TV:Euronews, CNN, BBC, Discovery, Eurosport
 • Comentarea campaniei

  Campania a fost initiata in 2003, dar a fost derulata incepand cu vara lui 2004. Spoturile Tv au fost difuzate pe Euronews, Eurosport, Discovery channel, CNN si BBC cu o frecventa de 1 spot pe zi.
  Sloganul este ambiguu, "surprinzator" putand insemna atat ceva bun cat si ceva rau. Sloganul a fost anulat in 2007 de catre Richard Batchelor, seful echipei de consultanti internationali din cadrul Organizatiei Mondiale a Turismului (OMT): „«Simply Surprising» nu comunica esenta Romaniei.
 • Comentarea campaniei

  Campania a fost realizata la initiativa Agentiei pentru Strategii Guvernamentale. Ea a fost derulata pe doua directii, una pentru publicul spaniol, cu sloganul "Hola soy rumano!", cea da-a doua pentru publicul italian "Piacere de conoscerti".
  Campania a costat aproximativ 8,1 milioane de euro si are ca obiectiv schimbarea conceptiei despre emigrantii romani din cele doua tari. Se pare ca partea spaniola a campaniei a folosit actori in cel 3 spoturi fac considerat de presa romaneasca o greseala.
 • Land of Choice

  Land of Choice
  Land of choice, spot 2Land of choice, spot 1
  Agentie: ADDV Euro RSCG
  Sloganul: More than you know.
 • Comentarea campaniei

  Campania a fost pe delung dezbatuta in mass media autohtona. Ea a fost derulata de Ministerul Turismului impreuna cu o companie bancara BRD. Campania utilizeaza trei personalitati sportive (Nadia Comaneci, Ilie Nastase, Gheorghe Hagi), care sunt si imaginea bancii, pentru a comunica simplu si cu exemple de ce Romania este Land of choice. Am admirat tonul sarcastic al spoturilor si realizarea imecabila atat a spoturilor cat si a printurilor.