Kinec

Перелік дат кінця світу

  • Число 666

    Число 666
    При наближенні до цієї дати в Європі зростала паніка. Для віруючих це число було страшним з двох причин. По-перше, це було диявольське число. А якщо відняти його від року, то залишиться 1000. Ця дата також лякала людей. Адже у 1000-му році у Лондоні відбулась дуже масштабна пожежа.
  • Червона смерть очікувала кінець світу

    Червона смерть очікувала кінець світу
    — Кінець світу прогнозували послідовники секти “Червона смерть”, яка діяла у Росії в XIX-XX ст. Згідно з їхніми віруваннями, 13 листопада того року існування людства мало добігти кінця. Сектантів запевняли: щоб переконати Бога у своїй відданості потрібно себе спалити. Близько 100 представників цієї спільноти вчинили самоспалення.
  • День кінця світу в секті „Ортон” Дана Андерса Йєнсена

    День кінця світу в секті „Ортон” Дана Андерса Йєнсена
    Датська секта „Ортон” Дана Андерса Йєнсена пророкувала кінець світу в результаті ядерної війни. Щоб сховатись від бомб, представники цієї секти вирили підземний бункер.
  • Кінець світу від ядерної війни

    Кінець світу від ядерної війни
    У цьому році кінця світу в результаті ядерної війни очікували представники бахаїтскої секти Леланда Дженсена і Чарльза Гейнза. Послідовники цього вірування зробили сховок у горах США.
  • Кінець світу за версією Білого братства

    Кінець світу за версією  Білого братства
    День кінця світу, за версією послідовників українсько-російської секти “Велике біле братство”, яку очолювала Марина Цвигун. Ця жінка є уродженкою Донецька. У 1991 році разом із Юрієм Кривоноговим вона заснувала цю секту. Пані Цвигун взяла собі псевдонім Марія Деві Христос. Її послідовники також збирались здійснити самоспалення.
    1995 р., 2000 р. — Дні кінця світу, відповідно до вчення секти “c” Кредоні Мверинда в Уганді. Ця секта базувала своє вчення на текстах Римо-католицької церкви. Декілька с
  • Секта з Уганди про кінець світу

    Секта з Уганди про кінець світу
    День кінця світу, відповідно до вчення секти “c” Кредоні Мверинда в Уганді. Ця секта базувала своє вчення на текстах Римо-католицької церкви. Декілька сотень членів цієї церкви здійснили самовбивство.
  • „Аум Сінрікьо” про кінець світу

    „Аум Сінрікьо” про кінець світу
    У кінець світу вірили члени японської секти „Аум Сінрікьо”. Цю групу заснували в 1987 р. Всесвітню популярність вона здобула у 1995 р., здійснивши газову атаку в Токійському метро. До речі, ритуали посвяти у ряди цієї організації найчастіше пов'язані з використанням галюциногенів, таких як ЛСД.
  • Ховались у печерах на кінець світу

    Ховались у печерах на кінець світу
    Очікували кінця світу члени секти Петра Кузнєцова. Через свої переконання послідовники цього вірування замурували себе разом із дітьми у печері, що у Пензенській області Росії. Там вони пробули від осені 2007-го до весни 2008 р. Лідер цієї організації лікувався у психіатричній лікарні. У 2008 р. його визнали божевільним.
  • Страшний суд

    Страшний суд
    Американський проповідник Гарольд Кемпінг, який входив до складу Американської реформаторської церкви Південної Америки, передбачав кінець світу 21 травня цього року.
    Він пояснював казав, що Ісус Христос з’явиться на Землі і вчинить Страшний суд.
  • Кінець календаря індійців Майя

    Кінець календаря індійців Майя
    Люди очікують кінець світу за календарем Майя, адже, згідно з їхніми розрахунками, саме цим роком закінчується життя на планеті. Цю версію просувають багато засобів масової інформації по всьому світу. Але дехто вважає, що календар цього племені не завершується через катаклізми або катастрофу. Це початок наступного етапу.