21 main

Кадрова хроніка

  • Наймолодший в історії України спікер

    Наймолодший в історії України спікер
    Верховна Рада шостого скликання запам'ятається наймолодшим за всю її історію спікером – ним у грудні 2007 року став 33-річний Арсеній Яценюк. Це кадрове рішення дуже важко далося тодішній парламентській коаліції НУНСу і БЮТ. Під час голосування за кандидатуру спікера Юлії Тимошенко і Олександру Турчинову довелося особисто "чергувати" біля урн для таємного голосування і перевіряти у своїх колег з коаліції "правильність" заповнення бюлетеня.
  • Period: to

    Кадрова хроніка

  • Друге пришестя Тимошенко

    Друге пришестя Тимошенко
    18 грудня 2007 року з другої спроби Юлію Тимошенко депутати обрали прем'єр-міністром. Голосування відбувалося вручну: голова Рахункової комісії в алфавітному порядку називав прізвища зареєстрованих депутатів, після чого вони заявляли про свою позицію і – якщо "за" – піднімали руку. Прем'єрство Тимошенко стало результатом створення демократичної коаліції у складі БЮТ і пропрезидентського блоку НУНС.
  • Виторг Литвина

    Виторг Литвина
    9 грудня 2008 року Володимир Литвин знову повертається в крісло спікера. Цю посаду він виторгував взамін за входження блоку його імені до нової коаліції БЮТ і НУНС.
  • Прощавай, Юля!

    Прощавай, Юля!
    Після перемоги на президентських виборах 2010 року, Янукович склав присягу у парламенті. Це означало кінець "правління" уряду Тимошенко. 3 березня Кабмін Юлії Володимирівни Рада відправила у відставку.
  • Прихід Азарова

    Прихід Азарова
    11 березня у Верховній Раді була сформована нова коаліція у складі Партії регіонів, КПУ і Блоку Литвина. У той же день депутати обрали нового прем'єр-міністра – Миколу Азарова. "Країна розграбована, казна держави порожня, економічне падіння триває, державний борг збільшився втричі, бюджет на 2010 рік відсутній", - відразу поставив діагноз Азаров.