Kalo

Η ιστορία και η εξέλιξη του τηλεφώνου

  • Η υλοποίηση της ιδέας

    Η υλοποίηση της ιδέας
    περισσότερες πληροφορίες
    Η ιδέα του τηλεγράφου αν και προέρχεται από τα αρχαία χρόνια υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1774 από τον Ελβετό George Luis ο οποίος κατασκεύσε μια πρώιμη μορφή τηλεγράφου
  • Period: to

    Samuel Morse

    περισσότερες πληροφορίες
    Ο Αμερικανός Samuel Morse ο οποίος παρουσίασε έναν τηλέγραφο ο οποίος είχε τη δυνατότητα να μεταδίδει μηνλυματα σε πολύ μακρινέσ αποστάσεισ έζησε από το 1791 μέχρι το 1872
  • Η εμφάνιση άλλων τηλέγραφων

    Η εμφάνιση άλλων τηλέγραφων
    περισσότερες πληροφορίες
    Μετά την υλοποίηση της ιδέας, που υπήρχε από τα αρχαία χρόνια, εμφανίστηκαν οι τηλέγραφοι του Semmering , του Ampere και των Cooke και Wheaton.
  • Ένα τηλέγραφο με υψηλές δυνατότητες

    Ένα τηλέγραφο με υψηλές δυνατότητες
    περισσότερες πληροφορίες
    Ο Αμερικανός Samuel Morse το 1837 παρουσίασε τον τηλέγραφό του ο οποίος είχε τη δυνατότητα μετάδοσης μηνυμάτων σε πολύ μακρινές αποστάσεις , γρήγορα και χωρίς μεγάλο κόστος
  • Το πρώτο μήνυμα

    Το πρώτο μήνυμα
    περισσότεερες πληροφορίες
    Το πρώτο μήνυμα από τον τηλέγραφό του που είχε την δυνατότητα να μεταδίδει μηνύματα σε πολύ μακρινές αποστάσεις γρήγορα και χωρίς μεγάλο κόστος στάλθηκε το 1844 από την Ουάσιγκτον στην Βαλτιμόρη.
  • Μια τρανή σκέψη

    Μια τρανή σκέψη
    περισσότερες πληροφορίες
    Το 1854 ο Γάλλος εφευρέτης Charles Bourseul σκέφτηκε ότι οι δονήσεις που προκαλούνται από την ομιλία σε έναν εύκαμπτο δίσκο ή ένα διάφραγμα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να συνδέσουν και να αποσυνδέσουν ένα ηλεκτρικό κύκλωμα, παράγοντας με αυτόν τον τρόπο παρόμοιες δονήσεις σε ένα διάφραγμα που βρίσκεται σε μια άλλη θέση, όπου ο αρχικός ήχος θα αναπαραγόταν.
  • Ένα όργανο που διαβιβάζει τους μουσικούς τόνους

    Ένα όργανο που διαβιβάζει τους μουσικούς τόνους
    περισσότερες πληροφορίες
    Ο Γερμανός φυσικός Johann Philip Reis εφηύρε ένα όργανο που διαβίβαζε τους μουσικούς τόνους αλλά που δε μπορούσε να αναπαραγάγει την ομιλία.
  • Μια ακουστική συσκευή

    Μια ακουστική συσκευή
    περισσότερες πληροφοριεςΟ Antonio Meutsi εφηύρε μια ακουστική συσκευή στις αρχές του 1870
  • Μια μορφή ακουστικής συσκευής

    Μια μορφή ακουστικής συσκευής
    περισσότερες πληροφορίες
    Μια μορφή ακουστικής συσκευής επικοινωνίας αναπτύχθηκε γύρω στα 1870 από τον ιταλοαμερικάνο Antonio Meucci.
  • Η ιδέα της διαβίβασης της ομιλίας

    Η ιδέα της διαβίβασης της ομιλίας
    περισσότερες πληροφορίες
    Από την ηλικία των 18 o Alexander Graham Bell εργαζόταν πάνω στην ιδέα της διαβίβασης της ομιλίας. Το 1874, ενώ δούλευε σε ένα είδος τηλεγράφου, ανέπτυξε τις βασικές ιδέες του για το τηλέφωνο.
  • H παρατήρηση

    H παρατήρηση
    περισσότερες πληροφορίες
    Το καλοκαίρι του 1875 ο Alexander Graham Bell κάνοντας πειράματα μαζί με το βοηθό του Thomas Watson παρατήρησε ότι ένα έλασμα από ατσάλι όταν δονείτο από διάφορους ήχους επηρέαζε το ρεύμα ενός ηλεκτρομαγνήτη. Παρατήρησε ακόμη ότι σε κάποιο άλλο σημείο ένας άλλος ηλεκτρομαγνήτης επηρεαζόταν από αυτές τις αλλαγές του ρεύματος και με τη σειρά του έκανε ένα άλλο έλασμα να πάλλεται.
  • Period: to

    Η γνωστοποίηση του τηλεφώνου

    περισσότερες πληροφορίεςΟι επόμενες επιδείξεις του τηλεφώνου, ιδιαίτερα μια το 1876 στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβανία, εισήγαγαν το τηλέφωνο στον κόσμο και οδήγησαν στην οργάνωση της τηλεφωνικής επιχείρησης του Bell το 1877.
  • Tο πρώτο τηλέφωνο

    Tο πρώτο τηλέφωνο
    περισσότερες πληροφορίες
    O αμερικανικός εφευρέτης Alexander Graham Bell παρήγαγε το πρώτο τηλέφωνο ικανό και την ανθρώπινη ομιλία .
  • Η πρώτη πλήρης πρόταση μέσω του τηλεφώνου

    Η πρώτη πλήρης πρόταση μέσω του τηλεφώνου
    περισσόρερες πληροφορίες
    Τα πειράματα του Alexander Graham Bell και του βοηθού του Thomas Watson απθοδείχθηκαντελικά επιτυχή στις 10 Μαρτίου του 1876, όταν διαβιβάστηκε η πρώτη πλήρης πρόταση μέσω του τηλεφώνου: "Watson, έλα εδώ, σε θέλω ".
  • Η ίδρυση του εργοστασίου Volta

    Η ίδρυση του εργοστασίου Volta
    περισσότερες πληροφορίεςΤο 1880 η Γαλλία απονέμει στο Bell το βραβείο Volta, το οποίο συνοδευόταν από χρηματικό έπαθλο 50.000 φράγκων, για την εφεύρεσή του. Με αυτά τα χρήματα ίδρυσε το εργαστήριο Volta στην Ουάσιγκτον, όπου τον ίδιο χρόνο οι συνεργάτες του και εκείνος εφηύραν το φωτόφωνο (photophone), το οποίο διαβιβάζε την ομιλία μέσω ακτίνων φωτός.
  • Period: to

    Πρόεδρος της National Geographic Society

    περισσότερες πληροφορίεςΟ Bell ήταν ένας από τους ιδρυτές της National Geographic Society και υπηρέτησε ως πρόεδρός της από το 1896 έως το 1904.
  • Panasonic

    Panasonic
    περισσόρερες πληροφορίεςΗ ιστορία της Matsushita Electric άρχισε να γράφεται στην Οζάκα της Ιαπωνίας το 1928, όταν ο Κονοσούκε Ματσούσιτα εφηύρε τη λυχνία διπλής υποδοχής. Ξεκίνησε να κατασκευάζει και να πουλάει τη λυχνία από το σπίτι του, έχοντας μόνο τρεις υπαλλήλους.
  • Wind Hellas

    Wind Hellas
    περισσόρερες πληροφορίες
    Ήταν η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα που της χορηγήθηκε άδεια δημιουργίας ενός εθνικού δικτύου κινητής τηλεφωνίας και υπηρεσιών.
  • Ολα τα τηλέφωνα

    Ολα τα τηλέφωνα
  • Αν και μικρό είναι καλό

    Αν και μικρό είναι καλό