Radiotv

εξέλιξη των μαζικών μέσων ενημέρωσης (του ραδιοφώνου - της τηλεόρασης)

  • Η ευεύρεση του ραδιοφώνου

    Η ευεύρεση του ραδιοφώνου
    <a ' >περισσότερες πληροφορίεςΠριν από εκατό περίπου χρόνια, το 1895, ο πατέρας του ραδιοφώνου Γουλιέλμος Μαρκόνι κατόρθωσε να μεταδώσει ηχητικά σήματα Μορς διαμέσου ερτζιανών κυμάτων. Οι επιτυχίες του Μαρκόνι και άλλων ερευνητών όπως του Ρέτζιναλντ Φέσεντεν (Reginald Fessenden) και του Λη ντε Φόρεστ (Lee de Forest) αποτελούν την απαρχή της ανάπτυξης της ραδιοφωνίας.
  • φωνή και μουσική μέσω ραδιοκυμάτων.

    φωνή και μουσική μέσω ραδιοκυμάτων.
    Ήταν τα Χριστούγεννα του 1906 στην Νέα Υόρκη όταν ο Φάσεντεν μετέδωσε για πρώτη φορά φωνή και μουσική μέσω ραδιοκυμάτων.
  • ο πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός,

    ο πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός,
    Στις 20 Νοεμβρίου 1920 λειτούργησε ο πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός, ο K.D.K.A., που λειτουργεί ακόμη και σήμερα.
  • Το πρώτο εύχρηστο ράδιο

    Το πρώτο εύχρηστο ράδιο
    Το 1926 εμφανίζεται στην αγορά ραδιοφωνικός δέκτης αρκετά εύχρηστος, ποιοτικός και φθηνός.
  • Η ευέρεση της τηλεόρασης

    Η ευέρεση της τηλεόρασης
    περισσότερες πληροφοριεςΟι απαρχές των μηχανικών τηλεόρασης μπορούν να αναχθούν στην ανακάλυψη του φωτοαγωγιμότητα του στοιχείου σεληνίου από Willoughby Smith το 1873, η εφεύρεση της σάρωσης δίσκου από τον Paul Gottlieb Nipkow το 1884 και ο John Logie Baird της επίδειξης της τηλεοπτικές εικόνες που διακινούνται το 1926 .
  • εδραίωση του ραδιοφώνου

    εδραίωση του ραδιοφώνου
    δείτε το βίντεοΗ εδραίωση, όμως, του ραδιοφώνου έρχεται μετά το 1930. Σε αυτή την περίοδο δημιουργείται το καλά οργανωμένο δίκτυο σταθμών (κρατικών και ιδιωτικών) τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη.
  • Η ηλεκτρονική τηλεόραση

    περισσότερες πληροφορίες Δύο ομάδες το 1937, από τον H. Miller και JW Παράξενη από EMI , [ 24 ] και από τον H. Iams και Α. Rose από RCA . [ 25 ] Και οι δύο ομάδες πέτυχαν μετάδοση σε "πολύ ελαφρά" εικόνες με την αρχική Campbell-Swinton του σεληνίου με λεπτό υμένιο πλάκα.
  • Period: to

    ανταγωνισμός ραδιόφωνο-τηλεόραση

    Στα τέλη της δεκαετίας του '40 με αρχές της δεκαετίας του '50 το το ραδιόφωνο αποκτά ένα νέο ανταγωνιστή, την τηλεόραση η οποία έχει στα χέρια της ένα πολύ δυνατό όπλο έναντι του ραδιοφώνου, την εικόνα.
  • Period: to

    Β' παγκοσμιος πόλεμος

    Κατά τη διάρκεια του Β' παγκοσμίου πολέμου το ραδιόφωνο και ο Τύπος γίνονται δύο μέσα ανταγωνιστικά μεταξύ τους, γιατί το ραδιόφωνο αποκτά μεγάλο ειδησεογραφικό περιεχόμενο.
  • Period: to

    Η ακροαματικότητα

    Η ακροαματικότητα του ραδιοφώνου πέφτει κατακόρυφα και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί ψάχνουν λύσεις. Η λύση έρχεται το '50-'60 και την εμφάνιση της δημοφιλέστατης μουσικής Rock 'n Roll.
  • Η τηλεόραση στην ελλάδα

    Η τηλεόραση στην ελλάδα
    Μέχρι πρότινως, το ελληνικό επίγειο σύστημα μετάδοσης ήταν αποκλειστικά αναλογικό. Στην Ελλάδα, ενώ επίσημα η χώρα είναι καταχωρημένη διεθνώς ότι χρησιμοποιεί το σύστημα SECAM, όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί εκπέμπουν με το σύστημα PAL. Στην ζώνη UHF εκπέμπουν όλοι οι σταθμοί, ενώ στη ζώνη VHF μόνο οι κρατικοί. Όλα τα αναλογικά κανάλια είναι ελεύθερα (free-to-air).
  • Σμίκρυνση του ραδιοφώνου

    Σμίκρυνση του ραδιοφώνου
    Τις λυχνίες αντικαθιστούν τα μικρά τρανζίστορ. Το ραδιόφωνο και το κασετόφωνο συνδυάζονται σε μια συσκευή.
  • Η έγχρωμη τηλεόραση

    Η έγχρωμη τηλεόραση
    Μέχρι το 1979, ακόμη και το τελευταίο από αυτά είχαν μετατραπεί σε χρώμα και από τις αρχές του 1980 Β & W σύνολα είχαν περιέλθει σε εξειδικευμένες αγορές, ιδιαίτερα χαμηλής κατανάλωσης, τις χρήσεις, τις μικρές φορητές συσκευές, ή για χρήση ως οθόνη βίντεο οθόνες σε χαμηλότερου κόστους εξοπλισμού ευρείας κατανάλωσης η τηλεοπτική παραγωγή και μετα-παραγωγή της βιομηχανίας.
  • Period: to

    ψηφιακό ραδιόφωνο dab

    Το ακρωνύμιο DAB σημαίνει Digital Audio Broadcasting (εκπομπή ψηφιακού ραδιοφώνου). Είναι ένα πρότυπο μετάδοσης για επίγεια εκπομπή προγραμμάτων ραδιοφωνικών σταθμών. Το DAB λειτουργεί σε εύρος συχνοτήτων από 30 MHz (Megahertz) έως 3 GHz (Gigahertz). Αντίστοιχα, το DAB περιλαμβάνει και τη μετάδοση μέσω καλωδίου και δορυφόρου.
  • Η εξέλιξη της τηλεόρασης βίντεο

    δείτε ενα σχετικό βίντεο</a>http://www.youtube.com/watch?v=zqSlpLBV0Go