Plane

Αεροπλάνο

 • Τζορτζ Κέυλεϋ

  Πληροφορίες Ο πατέρας των σημερινών πτήσεων ήταν ο άγγλος μηχανολόγος Τζορτζ Κεϋλεϋ. Οι ιδέες του είχαν ως αφετηρία το μικρό μοντέλο ανεμόπτερου που κατασκεύασε το 1804.
 • Τριπλάνο Σκάφος

  Τριπλάνο Σκάφος
  ΠληροφορίεςΣτις επιτυχίες του Κεϋλεϋ περιλαμβάνεται και το τριπλάνο σκάφος ανεμοπορίας του 1849, το οποίο πέταξε με ένα αγόρι πάνω σε αυτό. Ύστερα από τέσσερα χρόνια, όταν ήταν 80 χρονών, έστειλε έναν από τους αμαξάδες του σε μια πτήση με ανεμόπτερο στους κήπους του σπιτιού του.
 • Πρώτο αεροσκάφος που κρατιέται μόνο του στον αέρα

  Πληροφορίες Το 1857, ανυψώθηκε στον αέρα το κινούμενο με ωρολογιακό μηχανισμό μοντέλο του Γάλλου Φελίξ ντυ Τεμπλ, και μια μικροσκοπική μηχανή, η οποία αντικατέστησε τον ωρολογιακό μηχανισμό. Ήταν το πρώτο αεροσκάφος που κρατήθηκε μόνο του στον αέρα.
 • Πρώτη Πτήση

  Πρώτη Πτήση
  Κατά τις τελευταίες ημέρες του 1903 ένα δημοσιογραφικό τηλεγράφημα ρουτίνας, από τις ΗΠΑ, πληροφορούσε το ευρωπαϊκό κοινό ότι: "Στις 17 Δεκεμβρίου, οι αδελφοί Ράϊτ επέτυχαν πτήση 280 μέτρων μήκους και διάρκειας 59". Ο άνεμος ,στην περιοχή Κίτi Χoκ της Βόρειας Καρολίνας, ήταν 32 χιλιόμετρα την ώρα και το αεροπλάνο ωθούνταν από έλικες που τις κινούσε βενζινοκινητήρας."
 • Πρώτη Αεροπορική Έκθεση

  Πρώτη Αεροπορική Έκθεση
  Πληροφορίες
  Το 1909 διοργανώθηκε η πρώτη αεροπορική έκθεση κοντά στην πόλη Ρεμς της Γαλλίας που κράτησε μια εβδομάδα. Στη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν αεροπορικοί αγώνες ταχύτητας και ύψους.
 • Πρώτη Μεγ΄άλη Πτήση

  Πρώτη Μεγ΄άλη Πτήση
  Δείτε Πρεισσότερες Πληροφορίες Πέντε λεπτά μετά την ανατολή του ήλιου, στις 25 Ιουλίου 1909, ο Γάλλος πιλότος Λουί Μπλεριό, προσπάθησε να απογειωθεί από τις ακτές της Γαλλίας ώστε να φτάσει στην Αγγλία, 37 χιλιόμετρα πάνω από τη θάλασσα...
 • Αρχή Ελληνικής Αεροπορίας

  Αρχή Ελληνικής Αεροπορίας
  ΠληροφορίεςΗ πραγματική ιστορία της ελληνικής αεροπορίας ξεκινάει το 1911, όταν ο Υπουργός Άμυνας της χώρας ζήτησε από αξιωματικούς του στρατού να εκπαιδευτούν στις αεροπορικές πτήσεις. Πέντε αξιωματικοί επιλέχτηκαν να εκπαιδευτούν στη Γαλλία και συγχρόνως παραγγέλθηκε το πρώτο στρατιωτικό αεροσκάφος από τη γαλλική εταιρεία Farman.
 • Φόκερ Ε-ΙΙΙ

  Φόκερ Ε-ΙΙΙ
  ΠληροφορίεςΤο Φόκερ Ε-ΙΙΙ ήταν το πιο φονικό αεροπλάνο του 1915. Ο σχεδιαστής του Άντον Φόκερ βοήθησε τους πιλότους να πετούν κατευθείαν ενάντια στον εχθρό, σκοπεύοντας και πυροβολώντας.
 • Επιβατικά Αεροπλάνα

  Επιβατικά Αεροπλάνα
  ΠληροφορίεςΤα αεροπλάνα δεν ήταν τόσο βαριά και δε χρειάζονταν συμπαγείς διαδρόμους απογείωσης και προσγείωσης. Κατά τη δεκαετία του 1920, κατασκευάστηκαν τα πρώτα κατάλληλα αεροπλάνα σκάφη σχεδιασμένα για τη μεταφορά επιβατών.
 • Αεροδιάδρομοι

  Πληροφορίες Η εμπορική αεροπορία έκανε το ξεκίνημά της μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο
  Πόλεμο. Τα πρώτα επιβατικά αεροπλάνα κατασκευάστηκαν με βάση τα
  βομβαρδιστικά, και τη θέση των βομβών πήραν οι επιβάτες. Αλλά για τους
  πρώτους αεροπόρους ο κίνδυνος προερχόταν από τον καιρό. Το αεροσκάφος πετούσε χαμηλά και ήταν στο έλεος των κακών καιρικών συνθηκών. Η δημιουργία των αεροδιαδρόμων οφείλεται σε μια σύγκρουση μεταξύ δυο αεροπλάνων, το Απρίλιο του 1922.
 • Εκπληκτική Απόσταση για τα δεδομένα της εποχής

  ΠληροφορίεςΤο Γκραφ Ζέπελιν ήταν το πιο επιτυχημένο από αυτά και το 1929 κάλυψε την καταπληκτική απόσταση των 11.270 χιλιομέτρων από τη Γερμανία ως το Τόκιο της Ιαπωνίας. Το αερόπλοιο συνέχισε τις πτήσεις του πάνω από τον Ατλαντικό ως την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
 • DC-2

  ΠληροφορίεςΤο καλύτερο επιβατικό αεροπλάνο της δεκαετίας του 1930
  ήταν το Ντάγκλας DC-2,το οποίο κατέλαβε τις αεροπορικές εταιρείες εξ’ εφόδου.
 • Period: to

  Παραγωγή DC-3

  ΠληροφορίεςΗ πτυσσόμενη συσκευή προσγείωσης, η αεροδυναμική διατομή του, και τα καλά οικονομικά οδήγησαν σε ένα ακόμα καλύτερο το DC-3. Πολλά από αυτά τα αεροπλάνα πετούν ακόμα, αν και η παραγωγή τους σταμάτησε το 1948.
 • Θανάτοι σε αεροσάκφος

  ΠληροφορίεςΣτις 7 Μαϊου 1937 το γεμάτο με υδρογόνο Χίντεμπουργκ ανατινάχθηκε σε μια μπάλα φλογών καθώς προσέγγιζε το αγκυροβόλιο στο Λεϊκχαρντ των Η.Π.Α. Σκοτώθηκαν τριάντα πέντε μέλη του πληρώματος και επιβάτες, αριθμός
 • Πρώτο Αεριωθούμενο

  ΠληροφορίεςΤο πρώτο αεριωθούμενο (τζετ) που πέταξε ήταν το γερμανικό Χάινκελ Ηε-178. Στις 27 Αυγούστου 1939, ο Έριχ Βαρσίτζ πιλοτάρισε το μικρό μονοκινητήριο αεροπλάνο σε μια δοκιμαστική πτήση.
 • Πρώτο Αεριοθούμενο Μάχης

  Πρώτο Αεριοθούμενο Μάχης
  ΠληροφορίεςΤο πρώτο αεριωθούμενο σε μάχη ήταν επίσης γερμανικό στα 1944. Το Μεσερσμίτ Me 262 ήταν πολύ ταχύτερο από τα συμμαχικά μαχητικά.
 • Σπάσιμου του φράγματος ήχου

  ΠληροφορίεςΟ Τσουκ Γέγκερ έσπασε το φράγμα του ήχου με ένα Μπελ Χ-1 το 1947. --> αεροπλάνο πύραυλος, αλλά οι αρχές του σχεδιασμού με υπερηχητική πτήση απαιτούσαν την εφαρμογή του και στο αεριωθούμενο αεροπλάνο.
 • Ολυμπιακή Αεροπορία

  ΠληροφορίεςΤο 1957 ιδρύθηκε η Ολυμπιακή Αεροπορία, Η ιδιοκτησία της πέρασε από τον Αριστοτέλη Ωνάση, στο Ελληνικό Δημόσιο. Σήμερα εκτός από την Ολυμπιακή Αεροπορία, υπάρχουν στην Ελλάδα και άλλες ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες.
 • youtube taking off

  Βίντεο Μία εικονική απογείωση στο youtube.
 • τραγουδι με αεοπλανα