Παγκόσμιες οικονομικές κρίσεις

Timeline created by davieva
 • Η "Μαύρη Πέµπτη" για την παγκόσµια οικονοµία

  Η "Μαύρη Πέµπτη" για την παγκόσµια οικονοµία
  Το κραχ στη Wall Street το 1929, η "Μαύρη Πέµπτη" όπως έµεινε στην ιστορία, ήταν το γεγονός που οδήγησε την αµερικανική και παγκόσµια οικονοµία σε µία πρωτοφανή κρίση, που κατέληξε στην ύφεση της δεκαετίας του 1930.
 • Η "Μαύρη ∆ευτέρα" του 1987

  Η "Μαύρη ∆ευτέρα" του 1987
  Το αµερικανικό χρηµατιστήριο υπέστη τη µεγαλύτερη ηµερήσια πτώση της ιστορίας του εν καιρώ ειρήνης στις 19 Οκτωβρίου του 1987, ηµέρα ∆ευτέρα. Ο δείκτης Dow Jones έχασε το 22% της αξίας του µέσα σε λίγες ώρες, δίνοντας το έναυσµα για ένα µαζικό ξεπούληµα µετοχών στην Ευρώπη και την Ιαπωνία. Τα αίτια της κρίσης πολλά.
 • Η "φούσκα" των µετοχών υψηλής τεχνολογίας (2000):

  Η "φούσκα" των µετοχών υψηλής τεχνολογίας (2000):
  Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 οι πάντες ήταν "ερωτευµένοι" µε τις εταιρείες του Ίντερνετ, µολονότι οι περισσότερες εξ αυτών δεν ήταν καν κερδοφόρες. Το "πάρτι" έφτασε στην κορύφωσή του τον Ιανουάριο του 2000, όταν η AOL εξαγόρασε µε το αστρονοµικό ποσό των 200 δισ. δολ. τον όµιλο Time Warner. ∆ύο µήνες αργότερα, το όνειρο µετατράπηκε σε εφιάλτης: Η φούσκα έσκασε, µε το δείκτη µετοχών υψηλής τεχνολογίας Nasdaq να χάνει µέχρι τον Οκτώβριο του 2002 το 78% της αξίας του.
 • Period: to

  Οικονομικές κρίσεις

  Αναλύοντας τις µεγαλύτερες οικονομικές κρίσεις της ιστορίας διαπιστώνει κανείς ότι τα αίτια παραµένουν τα ίδια: Το κυνήγι του εύκολου κέρδους και οι αστόχαστες αποφάσεις των πρωταγωνιστών του συστήµατος.