המהפכה הצרפתית - איתן סמוליאר ואביתר כהן

  • ניסיון בריחה של המלך

    ניסיון בריחה של המלך
    בלילה של ה-20 ביוני 1791, לואי יצא, יחד עם בני משפחתו, מארמונו ("טולרי”) בתוך מרכבה שוילונותיה סגורים לכיוון מזרח. כעבור מספר שעות, חבורת איכרים זיהו אותו בקרב כפרם הקטן ששמו "וארן". הם הקיפו את מרכבתו של לואי יחד עם המון זועם ושלחו את לואי ומשפחתו, יחד עם משלחת מיוחדת שתוביל אותם, חזרה לארמונו של לואי.
  • Period: to

    המהפכה הצרפתית

  • מלחמה בין אוסטריה וצרפת

    מלחמה בין אוסטריה וצרפת
    שליטי אוסטריה ופרוסיה שמעו על ניסיון בריחתו של המלך לואי ואיימו לסייע לו לחזור לשלטון ולהחזיר את השלטון לידיו. בעקבות החשש ממתקפה של אוסטריה ופרוסיה, ב-20 לאפריל 1792, הכריזה צרפת על מלחמה עם פרוסיה ואוסטריה. צרפת הוציע צו גיוס חובה לכל תושבי צרפת אשר מסוגלים להחזיק נשק יחד עם הסיסמא "אזרחים, המולדת בסכנה!”.
  • הקומונה

    הקומונה
    ב-10.8.1792, תומכי הקומונה הסתערו על ארמון טולרי ואסרו את משפחת המלוכה וגרמו להשתוללת ולאלימות ברחבי העיר. הקומונה ייסדה מוסד מחוקק חדש וקראה לו "קונוונט". בישיבתו הראשונה של הקונוונט, הוא הכריז על ביטול המלוכה והקמת רפובליקה. נוסף לכך, הוא גם קבע על לוח שנה חדש ובו יום ייסוד הרפובליקה יהיה היום הראשון בשנה.
  • לואי מועמד למשפט

    לאחר חודשים אחדים, הקונוונט העמיד את לואי ה-16 למשפט כתוצאה מחשש לבגידה. ב-15.1.1793 נערכה הצבעה ובה נגזר על לואי גזר דין מוות.
  • לואי הוצא להורג

    לואי הוצא להורג
    ב-21.1.1793, לואי הוצא להורג בגיליוטינה. כמה חודשים לאחר מכן גם המלכה מרי אנטואנט הוצאה להורג באותה דרך.
  • מלחמה נגד אנגליה וספרד

    מלחמה נגד אנגליה וספרד
    הקונוונט מכריז מלחמה על אנגליה וספרד. רוב מדינות אירופה היו נתונות במלחמה נגד צרפת המהפכנית כאשר מצבה של צרפת בחזיתות היה גרוע. הם גייסו 800 אלף איש. בנוסף לכל המצב הגרוע, המצב הכלכלי היה רדוד. מחירי הלחם עלו וערך הכסף ירד. יתרה מזאת, היו אזורים בצרפת שלא תמכו בסמכותו של השלטון החדש והחליטו למרוד בו.
  • רובספייר מורד ברפובליקה

    רובספייר מורד ברפובליקה
    חבריו של רובספייר בוועדה לשלום הציבור חשו שהם ההבאים בתור להוצאהה להורג ולכן הפיצו בקונוונט שרובספייר מרד ברפובליקה. רובס פייר, סן-ז'יסט וכל תומכיהם הובאו אל הגיליוטינה ושם נקבע גורלם. אירוע זה מכונה "מהפכת תרמידור".
  • סוף המהפכה

    סוף המהפכה
    סוף המהפכה הגיעה ונגמר באישור החוקה הליברלית. החוקה יצרה פרלמנט המורכב משני בתי נבחרים: "מועצת זקנים" ו"מועצת חמש המאות". נוסף לכך תיהיה בו הרשות המבצעת המורכבת מחמישה חברים ושמה יההי "הדרקטוריום".