Alexandros1 500

Η εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου

  • 338 BCE

    Η μάχη της Χαιρώνειας

    Η μάχη της Χαιρώνειας
    Ο Φίλιππος ο Β΄το 338 πΧ συγκρούεται με του Έλληνες της νότιας Ελλάδας στη Χαιρώνεια και τους νικά. Στο συνέδριο που ακολουθεί οι Έλληνες τον ανακήρυξαν αρχηγό της εκστρατείας που σχεδίαζε εναντίον των Περσών
  • 336 BCE

    Ο Μέγας Αλέξανδρος γίνεται βασιλιάς της Μακεδονίας

    Ο Μέγας Αλέξανδρος γίνεται βασιλιάς της Μακεδονίας
    Ο Αλέξανδρος , γιος του Φιλίππου Β΄αναλαμβάνει μετά τη δολοφονία του πατέρα του, τη βασιλεία του μακεδονικού κράτους το 336 πΧ και αποφασίζει να συνεχίσει το σχέδιό του κατά των Περσών, ξεκινώντας την εκστρατεία του.
  • 334 BCE

    Η μάχη στον Γρανικό ποταμό

    Η μάχη στον Γρανικό ποταμό
    Την άνοιξη του 334 πΧ ο Αλέξανδρος με 35.000 στρατό περνά στην Μικρά Ασία . Οι Πέρσες συγκεντρώνουν τις δυνάμεις τους στον Γρανικό ποταμό. Εκεί έγινε η πρώτη μάχη στην οποία κέρδισε ο Μ. Αλέξανδρος
  • 333 BCE

    Μάχη στην Ισσό

    Μάχη στην Ισσό
    Ο βασιλιάς των Περσών Δαρείος με πολυάριθμο στρατό παρατάχθηκε στην Ισσό το 333 πΧ. Και σε αυτή τη μάχη όμως νικητής ήταν ο Μ. Αλέξανδρος.
  • 331 BCE

    Μάχη στα Γαυγάμηλα

    Μάχη στα Γαυγάμηλα
    Το 331 πΧ ο Δαρείος συγκεντρώνει μεγάλες δυνάμεις σε μια προσπάθεια να νικήσει τον Μ. Αλέξανδρο. Αλλά και σε αυτή την μάχη στα Γαυγάμηλα ο Αλέξνδρος νικά , όλοι οι θησαυροί των Περσών πέφτουν στα χέρια του και ανοίγει ο δρόμος για την πρωτεύουσα της Περσίας τα Σούσα .
  • 324 BCE

    Το τέλος της εκστρατείας

    Το τέλος της εκστρατείας
    Ο Αλέξανδρος θέλει να συνεχίσει την εκστρατεία, φτάνει μέχρι τον Ύφαση ποταμό στην Ινδία, εκεί οι στρατιώτες του αρνούνται να συνεχίσουν και ο Αλέξανδρος αναγκάζεται να επιστρέψει στα Σούσα. Η μεγάλη εκστρατεία του Αλεξάνδρου τελειώνει μετά από 10 ολόκληρα χρόνια.
  • 323 BCE

    Ο Θάνατος του Μεγάλου Αλεξάνδρου

    Ο Θάνατος του Μεγάλου Αλεξάνδρου
    Ο Αλέξανδρος αρρωσταίνει βαριά και πεθαίνει το 323 πΧ στην Βαβυλώνα. Αφήνει μια τεράστια αυτοκρατορία,έχοντας καταφέρει πολλές νίκες, έχοντας ιδρύσει 16 πόλεις με το όνομά του και με πολλούς λαούς να τον θεωρούν δικό τους ήρωα και ελευθερωτή τους .