1 wh

מסע אל המחשב המודרני

By cogan06
  • דור 1: שפופרות אלקטרוניות

    דור 1: שפופרות אלקטרוניות
    מחשב השפופרת - המחשב הראשון, ה-ENIAC, התחיל לפעול בשנת 1946 בפילדלפיה, ארה"ב. היו בו מעל 17,000 שפופרות וכ-5 מיליון חיבורים מולחמים. הוא שקל כ-30 טון, ויש האומרים שכאשר הדליקו אותו התעממו האורות בעיר פילדלפיה. אך הוא היה מסוגל לבצע 5,000 פעולות חשבון בשנייה, פי אלף מאשר הכלים האלקטרו-מכנים שקדמו לו.
  • דור 2: טרנזיסטורים

    דור 2: טרנזיסטורים
    מחשב הטרנזיסטור – PHILCO S 2000 היה המחשב הראשון שיישם את טכנולוגיית הטרנזיסטור, המכונה גם Solid State. הוא נכנס לשימוש ב-1957 ונרכש ב-1960 עבור מערכת הביטחון של ישראל. הזיכרון הפנימי ההתחלתי היה שווה ערך ל-32 קילו בייט והוא היה מסוגל לבצע 60,000 פעולות חשבון בשנייה.
  • דור 3: שבב הסיליקון

    דור 3: שבב הסיליקון
    בשבב הסיליקון כל הרכיבים האלקטרונים והחיבורים שביניהם מוטבעים על שכבה דקה של סיליקון, שהוא חומר מוליך למחצה. ההטבעה נעשית בתהליך דומה לצילום מוקטן מאוד של ה-"שרטוט" של המעגל המתוכנן. הרכיבים ה-"מצולמים" מתפקדים כטרנזיסטורים לכל דבר. כך ניתן ליצור מעגלים לוגיים מורכבים ביותר, הכוללים מיליוני רכיבים וחיבורים ביניהם, בשבב שגודלו סנטימטרים ספורים.
  • שנות ה־80: תקופת המחשב הביתי והאישי

    שנות ה־80: תקופת המחשב הביתי והאישי
    בשנת 1980 החליטה IBM לחדור לתחום המחשבים האישים כתגובה להצלחת סדרת המחשבים Apple II של חברת אפל. המודל הראשון היה ה־IBM PC-G, שיצא לשוק באוגוסט 1981.
  • המחשב האישי

    המחשב האישי
    בהמשך התחילו להופיע מחשבים אישיים, שהם מחשבים לכל דבר, עם צג משלהם ודיסקים, בתחילה כונני דיסקטים. היוזמה בתחום זה הייתה של כמה יזמים צעירים, בראשם סטיב ג'ובס המנוח. באותה תקופה נשאל טומס ווטסון הבן, נשיא חברתIBM על דעתו בנדון, וזה השיב שהוא "לא מעלה בדעתו שום דבר שאדם פרטי יוכל לעשות בביתו עם מחשב. אבל מאוחר יותר, בשנת 1981, IBM נכנסה לשוק המחשבים האישיים, וההמשך ידוע.
  • מחשב האפל

    מחשב האפל
    השליטה של חברת אפל בשוק המחשבים האישיים בשנים 1977 עד 1983 נבעה מהיכולות הטכניות והעסקיות של סטיב ג'ובס, של סטיב ווזניאק ושל מייק מרקולה. ווזניאק הפגין תדיר את נוכחותו במפגשי מועדון Homebrew Computer Club. באחד המפגשים הציג את מחשב ה־Apple I אותו תכנן. לאחר שקיבל הזמנה ל־100 מחשבים שעלות כל אחד הייתה 500 דולרים אמריקאיים החליט ווזניאק בשיתוף עם ידידו סטיב ג'ובס להקים את חברת אפל.
  • מחשב הקומודור

    מחשב הקומודור
    ה־Commodore PET היה הראשון בקרב מספר מחשבים אישיים שהושקו ב־1977. הוא הגיע מורכב לחלוטין והיה נהיר לתפעול. הוא הכיל 4 או 8 קילובתים של זיכרון וכונן קלטות מובנה. לאחריו הופיע מחשב הקומודור VIC-20 שהכיל מקלדת הדפסה מלאה והיו לו יכולות צליל וקול, 3.5 קילובתים של זיכרון נגיש ותג מחיר נמוך בהרבה מזה של מחשב המתחרה אפל.
  • Apple Lisa+מקינטוש

    Apple Lisa+מקינטוש
    בשנת 1986, אפל הציגה את ליסה, המיקרו־מחשב הראשון ששווק להמונים והכיל ממשק משתמש גרפי. הפיתוח של מחשב זה היה הבסיס למערכות דומות במחשבים האישיים. מחשב ה־Lisa הכיל מעבד Motorola 68000 והגיע עם 1 מגה בייט של RAM, מסך שחור לבן בגודל 12 אינץ', שני כונני דיסקטים בגודל חמש ורבע אינץ' ודיסק קשיח בנפח חמישה מגה בתים. המהירות הנמוכה של ה־Lisa ומחירה הגבוה (כ־10,000 דולרים אמריקאיים) הובילו לכישלון מסחרי. כישלון זה הוליד את החלטתו של סטיב ג'ובס לעבור לצוות המקינטוש.
  • המחשב הנייד הראשון

    המחשב הנייד הראשון
    ב-3 במרץ 1986, התחילה חברת IBM בהפצת המחשב הנייד הראשון.