Img 20130423 00367

Vildan Kirdag, Duha Durmus, Lotus Poel en Handan Akyuz 2V1

 • Jan 1, 604

  St. Pauls Cathedral

  St. Pauls Cathedral
  De koepel is 111 m hoog en weegt 66.000 ton. Bovenop staat een lantaarn met een gewicht van 850 ton.
  Je hebt binnen de Whispering Gallery, Stone Gallery en de Golden Gallery
 • Jan 1, 1065

  Westminster Abbey

  Westminster Abbey
  De kerk is volgestouwd met praalgraven, standbeelden en monumenten. In totaal liggen er 3300 personen.
  Bekende zijn: Charles Darwin, Sir Isaac Newton, David Livingstone.
 • Jan 1, 1066

  Tower of Londen

  Tower of Londen
  Vroegr was het vooral een plaats waar de tegenstanders van de koning werden opgesloten. Nu is het een plek waar de kroonjuwelen die er bewaard worden
 • Jan 1, 1536

  Hyde Park

  Hyde Park
  In 1536 neemt koning Hendrik VIII Hyde Park over, die daarvoor van de monniken was. Het park werd vooral gebruikt voor de jacht. Koning Karel I opende het park in 1637 voor het publiek.
 • Buckingham Palace

  Buckingham Palace
  Buckingham Palace is de officiële residentie van de Britse Monarch in Londen. Als de koningin aanwezig is, wappert de Koninklijke standaard op het middelste paviljoen; is zij er nietm dan wordt de Union Jack gehesen.
 • Natural History Museum

  Natural History Museum
  Maakte oorspronkelijk uit van het Britisch Museum. En begon met een gift van Sir Hans Slaone. Hij verzamelde allerlei spullen van de natuur.
 • National Gallery

  National Gallery
  National Gallery is een museum voor schilderkunst. Het museum biedt een zeer volledig overzicht van de West-Europese schilderkunst uit de periode tussen 1250 en 1900.
 • Marble arch

  Marble arch
  Marble Arch is een monument in Londen. Het monument werd in 1828 ontworpen door John Nash. Het is gemaakt met wit marmer. Traditioneel mogen alleen leden van de koninklijke familie en de Royal Horse Artillery de poort passeren.
 • Harrods

  Harrods
  Harrods is een van de meest bekende winkels ter wereld en een van de touristische attractiesin Londen dankzij het enorme assortiment aan luxeproducten.
  Motto van de winkel: Omnia, Omnibus, Ubique: Alles, Voor Iedereen, Overal
 • Big Ben

  Big Ben
  Big Ben is de bijnaam van de grote klok die in de klokkentoren van het Place of Westminster in Londen hangt. Ze is zowel luidklok als slagklok. De klok is één van de zwaarste ter wereld.
  Big Ben is genoemd naar de politicus Benjamin Hall (1802-1867) die aanzet gaf tot de bouw van de toren en vanwege zijn rijzige gestalte Big Ben werd genoemd. De grote klok werd geïnstalleerd in 1858. Op 31 mei 1859 begon het uurwerk te tikken. De slagklokken klonken voor het eerst op 11 juli 1859.
 • Tower Bridge

  Tower Bridge
  De Tower Bridge is een in 1894 voltooide brug over de rivier de Theems in Londen en tegenwoordig een toeristische attractie. Hij ligt naast de Tower of London. Het ontwerp van Jones bestond uit een 244 m lange basculebrug met aan weerszijden 2 torens van 65 m hoogte.
 • London Eye

  London Eye
  Het London Eye is een reuzenrad in London. Het rad is 135 m. hoog, weegt 1700 ton en heeft 32 gesloten capsules. Het London Eye werd gebouwd in 1999 en was bij opening het grootste reuzenrad ter wereld. Het rad staat in London op de zuidelijke oever van de Theems. Het London Eye is gebouwd in opdracht van British Airways ter gelegenheid van de millenniumwisseling in 2000 en wordt daarom ook wel het Millennium Wheel genoemd. Een ritje in het reuzenrad duurt 30 minuten.