Music simple monstercat 1600x900 53820

Historia de la música

 • Nov 13, 600

  Grecs i romans

  Inici de la musica amb mes instrument i amb melodies
 • Nov 13, 600

  Edat mitjana Trobadors

  Trobadors
 • Nov 13, 1000

  Edat mitjana Cant gregoria

  Cant gregoria
 • Nov 13, 1500

  Reneixament

  Inici de la nova era
 • Nov 13, 1500

  Reneixament nous instruments

  Apareixien nous instruments com el organ, la viola entre daltres
 • May 15, 1567

  Claudio Giovanni Antonio Monteverdi

  Claudio Giovanni Antonio Monteverdi
  Claudio Giovanni Antonio Monteverdi (Cremona, Llombardia, 15 de maig de 1567- 29 de novembre de 1643) va ser un compositor, cantor, gambista, i mestre de capella italià.
 • Barroc

  El barroc, a més d'un període artístic, fou un moviment cultural que es va estendre a la literatura, l'escultura, la pintura, l'arquitectura i les arts escèniques des del 1600 fins a 1700, aproximadament.
 • Els Castrati

  Un castrat (castrato en italià) és un cantant masculí emasculat des de la infància per tal de conservar la veu aguda en què li permetria continuar interpretant les parts de soprano i de contralt.
 • Opera

  L'òpera és una art escènica amb text dramàtic que s'escenifica cantant amb acompanyament orquestral i que pot tenir una posada en escena més o menys teatral.
 • Jean Baptiste Lully

  Jean Baptiste Lully
  Jean Baptiste Lully, Giovanni Battista Lulli (Florència, 28 de novembre de 1632 - París, 22 de març de 1687), va ser un ballarí, coreògraf i compositor francès d'origen italià, que va crear la tragèdia-ballet, un gènere teatral amb un pròleg al qual es canta la grandesa del rei, i la comèdia-ballet, una mena de dansa-teatre que componia amb el dramaturg Molière per a divertir al rei i la cort.
 • Antonio Lucio Vivaldi

  Antonio Lucio Vivaldi
  Antonio Lucio Vivaldi(Venècia, 4 de març del 1678 – Viena, 28 de juliol del 1741)va ser un reconegut violinista i un dels principals compositors del Barroc.
 • Georg Philliph Telemann

  Georg Philliph Telemann
  Georg Philliph Telemann (Magdeburg, 14 de març de 1681 - Hamburg, 25 de juny de 1767) fou un compositor barroc alemany. Situat juntament amb Johann Sebastian Bach i Georg Friedrich Händel al cim de la música barroca alemanya.
 • Jean-Philippe Rameau

  Jean-Philippe Rameau
  Jean-Philippe Rameau (Dijon, 25 de setembre de 1683 - París, 12 de setembre de 1764) va ser un compositor i teòric musical francès del Barroc.
 • Johann Sebastian Bach

  Johann Sebastian Bach
  Johann Sebastian Bach (A.F.I. (Eisenach, Turíngia, Alemanya, 21 de març de 1685 - Leipzig, Alemanya, 28 de juliol de 1750)fou un organista i compositor alemany de música barroca, membre de la família de músics més extraordinària de la història amb uns 120 músics.
 • Classicisme

  Un classicisme és un moviment artístic caracteritzat per una mirada nostàlgica a l'antiguitat clàssica. Es considera que el primer classicisme és el Renaixement i és difícil concretar la totalitat dels classicismes, sovint són moviments d'una nació o regió d'àmbit reduït o transcorren en un espai de temps curt.
 • Franz Joseph Haydn

  Franz Joseph Haydn
  Franz Joseph Haydn (Rohrau, Baixa Àustria, 31 de març de 1732 - Viena, 31 de maig de 1809) fou un compositor austríac del Classicisme. És exponent del Classicisme vienès o Escola de Viena en la mateixa mesura que ho són Mozart i Beethoven, tres compositors que la posteritat, sobretot en el Romanticisme, van ser agrupats amb el nom de trinitat.
 • Wolfgang Amadeus Mozart

  Wolfgang Amadeus Mozart
  Wolfgang Amadeus Mozart (Salzburg, 27 de gener de 1756 − Viena, 5 de desembre de 1791) fou un compositor austríac, àmpliament considerat un dels més destacats de la història de la música occidental.
 • Ludwig van Beethoven

  Ludwig van Beethoven (Bonn, Alemanya, 16 de desembre de 1770 - Viena, Àustria, 26 de març de 1827) fou un compositor, director d'orquestra i pianista alemany. El seu llegat musical es va estendre, cronològicament, des del Classicisme fins a començaments del Romanticisme musical.
 • Romanticisme

  El romanticisme va ser un moviment tant cultural com polític que s'originà a Alemanya a final del segle XVIII, inicialment com a moviment literari, però que ràpidament passà a influenciar totes les arts. Es podria concebre com una reacció al racionalisme de la Il·lustració i el neoclassicisme, donant-li importància al sentiment.
 • Richard Wagner

  Richard Wagner
  Richard Wagner (Leipzig, 22 de maig, 1813 – Venècia, 13 de febrer, 1883) fou un compositor d'òpera, director d'orquestra i teòric musical alemany. Creador del drama musical i renovador del gènere operístic, Wagner va ampliar l'horitzó del teatre líric en establir les bases d'una òpera alemanya, en la qual l'acció dramàtica preval sobre el virtuosisme vocal.
 • Piotr Ilitx Txaikovski

  Piotr Ilitx Txaikovski
  Piotr Ilitx Txaikovski (Vótkinsk, 7 de maig de 1840 - Sant Petersburg, 6 de novembre de 1893), fou un compositor rus del Romanticisme. És autor d'algunes de les obres clàssiques més famoses del repertori actual, com ara els ballets El llac dels cignes i El trencanous, l'Obertura 1812, l'obertura-fantasia Romeu i Julieta, el Primer concert per a piano, el Concert per a violí, les seves simfonies núm. 4, 5 i 6 (També anomenada La Patètica) i l'òpera Eugeni O
 • Segle XX

  Aqui apareix una nova era per a la música amb nous instruments com es el cas de :
  la guitarra electrica,la bateria etc...
 • Louis Armstrong

  Louis Armstrong
  Louis Armstrong (4 d'agost del 1901 – 6 de juliol del 1971), també conegut com a Satchmo o Pops, va ser un dels grans músics de jazz del segle XX. Armstrong va ser un personatge carismàtic i un músic innovador que, amb el seu talent musical i la seva personalitat, transformà el jazz en un estil de música popular.
 • Jazz

  El jazz és un estil musical nascut a Nova Orleans (Louisiana, Estats Units d'Amèrica) a principis de la dècada del 1900, on es barreja una rítmica pròpia dels afroamericans dels Estats Units (blues, principalment, però també les work songs, el ragtime, les cançons dels "Minstrels") amb una instrumentació i una tímbrica genuïnes de les bandes de carrer (trompeta, corneta, clarinet, trombó, tuba, baix, bombo i platerets).
 • Elvis Aaron Presley

  Elvis Aaron Presley
  Elvis Aaron Presley, conegut com Elvis Presley (Tupelo, Mississipí (Estats Units), 8 de gener de 1935 - Memphis, Tennessee (Estats Units), 16 d'agost de 1977), fou un famós cantant i compositor nord-americà de rock and roll. Tant és així que se l'anomena "El Rei del Rock & Roll", o simplement "El Rei".
 • El Rock

  La música rock, o rock (o rock and roll, segons alguns) és un estil musical que evolucionà a partir del blues. El nom rock avui dia s'aplica a molts altres estils, en particular quan un grup de música porta una o més guitarres elèctriques, una bateria, solistes vocals i, molt freqüentment, un baix elèctric. El rock és un dels estils musicals claus del segle XX i s'ha dividit en múltiples gèneres i subestils, resumits per ordre cronològic (es consideren tant els gèneres de rock com els seus de
 • The Beatles

  The Beatles
  The Beatles foren un grup de música procedent de Liverpool, Anglaterra, format per John Lennon, Paul McCartney, George Harrison i Ringo Starr. Són el grup de música pop amb més èxits i vendes de discs de la història de la música popular, i, a més, han aconseguit el reconeixement dels crítics. Les seves aportacions innovadores a la música popular i el seu impacte cultural van tenir una gran transcendència en els anys seixanta, que es perllongà d'una manera o altra en els anys posteriors.
 • Heavy Metal i Hard Rock

  El heavy metal és un estil musical descendent del rock, molt menys influenciat pel blues que el hard rock, caracteritzat principalment per la contundència del seu so, generalment obtinguda amb l'ús de guitarres elèctriques amb alt grau de distorsió, veus molt extremes i bateries amb doble bombo o doble pedal, i baixos pronunciats i contundents. Es va crear a finals de la dècada del 1960.
 • Pink Floyd

  Pink Floyd
  Pink Floyd és un grup de música britànic, considerat com un dels més influents de la història del rock. Els seus membres fundadors foren Syd Barrett (guitarra i veu), Roger Waters (baix i veu), Richard Wright (orgue, teclats i veu) i Nick Mason (bateria). El grup es donà a conèixer a finals del 1966, en clubs underground de Londres, enregistraren el seu primer single pel gener del 1967 («Arnold Layne»), i el mateix any publicaren el primer disc de llarga durada, The Piper at the Gates of Dawn.
 • Led Zeppelin

  Led Zeppelin
  Led Zeppelin fou un grup de rock dur considerat un dels més importants d'aquest gènere i un dels més coneguts i populars durant la dècada del 1970. Fou fundat l'any 1968 per Jimmy Page, que ja havia estat a The Yardbirds, quan inclogué a la formació el vocalista Robert Plant, John Paul Jones com a baixista i teclista i John Bonham a la bateria. La banda es mantingué en actiu des que va començar l'any 1968 fins a l'any 1980, que es dissolgué per la mort accidental de John Bonham. Tot i considerar
 • Queen

  Queen
  Queen és un grup de rock britànic format després de la ruptura del grup Smile el 1970. A aquest grup, del que van quedar el bateria Roger Taylor i el guitarrista Brian May, decideix unir-se després Freddie Mercury, posseïdor d'una veu amb un registre poc comú i un timbre excepcional.
 • Electronica (EBM)

  Electronica (EBM)
  L'Electronic body music (més coneguda com a EBM) és un gènere musical que combina elements de la música industrial i l'electropunk. Va emergir a principis i mitjans anys 80, amb influències de la música industrial de l'època (Throbbing Gristle, Cabaret Voltaire), l'electropunk europeu (DAF, Liaisons Dangereuses, Portion Control) i la música electrònica més propera al techno (Kraftwerk).