Felix Mendelssohn

Timeline created by abrillisardo02
 • NAIXEMENT

  Va néixer a Hamburg, Alemanya.
  A una família de diners, amb un pare banquer i net d'un famós filosof.
 • TRASLLAT A BERLIN

  TRASLLAT A BERLIN
  Als tres anys,de Felix Mendelssohn, la seva família es va traslladar a Berlin.
 • PRIMERS ESTUDIS

  PRIMERS ESTUDIS
  Se mare li va donar clases de piano als 6 anys i als 8 va començar a estudiar composició amb Zelter. Com a base de la seva ensenyança El clavecí de Bach, admirava i difonia entre els seus alumnes les obres d'aquest gran mestre.Gracies a aquestes lliçons va acabant ser un conegut compositor.
 • PRIMERS PASOS PROFESIONALS

  Als 9 anys, Mendelssohn es va presentar per primera vegada en públic en un concert de cambra. Als 10 anys va començar a compondre i als 11 ja havia escrit un trio per a piano i corda, una sonata per a piano i violí, quatre peces per a orgue, una opereta còmica en tres actes i una cantata.
 • UNA NOVA INSPIRACIÓ

  UNA NOVA INSPIRACIÓ
  Els Mendelssohn van canviar de domicili a una elegant mansió situada en els afores de Berlín. Aquest lloc va ser font d'inspiració de moltes obres del jove Felix, també va ser el centre social i musical de Berlín. Amb aquells jardins i aquell saló feien enumerables reunions i fetes en alguna d'elles van assistir algunes de les personalitats més notables de l'època: Humboldt, Hegel, Heyse, Moscheles, Weber, Chopin, Heine i altres.
 • Somni d'una Nit d'Estiu Opp. 21 i 61.

  Somni d'una Nit d'Estiu Opp. 21 i 61.
  Felix Mendelssohn, tenia 16 anys. Un any després va estrenar la seva obertura per al Somni d'una nit d'estiu de Shakespeare, i des de llavors va ser considerat un mestre.
 • Simfonia núm. 3

  La primera de les visites que el compositor va fer a les Illes Britàniques va començar l'abril de 1829.Havia estat animat pel seu professor a abandonar la provinciana Berlín i veure món. Primer va ser a Londres, on es va allotjar amb el seu amic Carl Klingermann.Fins a l'any 1842 Mendelssohn no va enllestir la partitura que és plena dels paisatges boirosos de la terra escocesa i creant una partitura amb una sonoritat en tot moment plena de colors diferents.
 • Les Hèbrides en si menor

  La primera versió de Les Hèbrides fou conclosa a Roma, el desembre de 1830.
  Tenia uns vint anys quan començà a viatjar intensament i a narrar les seves impressions sobre les terres estrangeres en una sèrie de composicions. L'estiu de 1829 visità Escòcia, mentre estava a Escòcia visità les Illes Hèbrides, on es va inspirar.Diverses vegades va pensar que havia acabat Les Hèbrides. Existeixen tres manuscrits diferents de l'obra acabada, que difereixen considerablement entre si.
 • MORT

  MORT
  Va morir a Leipzig, Saxònia (Alemanya) el 4 de Novembre 1847.
  Als 38 anys.
 • Period: to

  CANÇONS SENSE PARAULES

  Cançons sense paraules (Lieder ohne Worte, en alemany) és una sèrie de peces per a piano del compositor Felix Mendelssohn, escrites entre els anys 1829 i 1845.
  Els vuit volums de Cançons sense paraules, cadascun d'ells compost per sis cançons, van ser escrits en diversos moments de la vida del compositor i van ser publicats per separat.