הורדה (8)

מאויב לאוהב ציר זמן

  • שלב 1- טיול

    שלב 1- טיול
    היציאה הראשונה הייתה טיול מקרי. "פעם אחת נזדמנתי", "טיילתי להנאתי". הרוח פגע במספר, העיף בגדיו ועשה ממנו "צחוק". תגובת המספר היתה לחזור
    לפירוש נוסף על הסיפור, כנסו לקישור הבא:
    https://www.tarbuty.org.il/page/27453/1
  • שלב 2- אוהל

    שלב 2- אוהל
    בביקור השני כבר חשב המספר על המקום ורצה מאד לשוב אליו, אלא שהפעם לקח עמו בד, יתדות וכשהגיע הקים לו אוהל. הרוח העיף את האוהל והמספר חזר לביתו.
  • שלב 3- צריף

    שלב 3- צריף
    בפעם השלישית הניסיון להתיישב בגבעה כבר הרבה יותר רציני. המספר רוצה לצאת מהעיר עם החומה אל מקום של אוויר נאה. הוא מודע לעוצמת הרוח ומביא עמו עצים "נסרים" ובונה לו צריף. הרוח מגיב ב"הסעת" הצריף, טלטולו ממקום למקום. והצריף נופל. המספר רואה שאינו יכול לו לרוח וחוזר העירה.
  • שלב 4- בית קל

    שלב 4- בית קל
    בניית בית היא מרכז העלילה בפעם הרביעית. הפעם מביא המספר מלט, טיח, קורות ואבנים גדולות. והוא נחוש בדעתו לבנות לו בית בתלפיות. אבל הרוח עסוק בשבירת הדלת, החלונות, עולה לגג, נפל הגג והרוח צוחק. הפעם אין המספר יכול לחזור לעיר. (יש כאן רמז לתקופת המאורעות. ערבים התנכלו ליהודים בחברון ובירושלים והמצב היה לא בטוח).
  • שלב 5- בית קבע

    שלב 5- בית קבע
    כדי לבנות בית צריך אנשי מקצוע, צריך להשקיע ביסודות חזקים, חומרים טובים ולא לוותר. הרוח מנסה את כוחו ההרסני פעמיים, אך לא מצליח.
    אז מתפתח שלב חדש ביחס בין הגיבורים. המספר מתגלה באור חדש: הוא יוצא מן המאבק עם הרוח וידו על העליונה. הוא מצליח להפעיל כנגד הרוח את חכמתו ואף לגלות את עורמתו שלו בחינת מידה כנגד מידה ולסכל את מזימותיו. בה בשעה הוא מעמיק את השתרשותו במקום שבו בנה את ביתו בדרך אמיתית וממשית ביותר: הוא עובד את האדמה ומפריח אותה ולבסוף יושב לו בצל האילנות.
  • סיום

    סיום
    הרוח הופך להיות שכן נעים, בעל דרך ארץ ונימוסים טובים. סיום זה נחוץ למספר-הגיבור לא רק בתור שלב נוסף בתיאור ניצחונו על הרוח, אלא גם בשל רצונו לתאר את מה שהניח כבר בכותרת של הסיפור: את הפיכת הרוח מאויב לאוהב או לפחות למעין אוהב, שהוא הישג שיש בו פן מיוחד של גבורה. 
    סיום:
    הסיפור מתאר תהליך מורכב של שינוי ממצב של עויינות למצב של קירבה וקבלה הדדית.
    אפשר לסיכום לצפות בסרטון המסכם את הנושא:
    https://www.youtube.com/watch?v=rYOpwFUn6Ew