שנות השבעים

By Team 70
  • מלחמת ההתשה

    מלחמת ההתשה
    מלחמה זו הייתה שונה מכל המלחמות שקדמו לה בכך שהייתה נחיית בעיקרה ואופיינה בחילופי אש כבדים, בצירוף פשיטות של יחידות לוחמה זעירה. בשל אורכה, כונתה גם מלחמת 1000 הימים. הלחימה הקשה ביותר הייתה בחזית המצרית לאורך תעלת סואץ.
  • אפולו 11 שוגרה לחלל

    אפולו 11 שוגרה לחלל
    אפולו 11 הייתה החללית המאוישת החמישית בתכנית אפולו.
    ב-16 ביולי 1970, ניל ארמסטרונג הפך לאגדה כאיש הראשון שנחת על הירח
    ואמר את המשפט:"זה צעד קטן לאדם, וצעד גדול לאנושות"
    ב-20 ביולי 170 אפולו 11 חזרה לכדור הרץ.
    כאשר שוגרה אפולו 11 לחלל היא עשתה סיבוב וחצי סביב כדור הארץ
    ואז מנועה שוב הופעלו והיא טסה אל הירח
  • פרשת ווטרגייט והטפטרות הנשיא ניקסון

      פרשת ווטרגייט והטפטרות הנשיא ניקסון
    בעיצומה של מערכת הבחירות שבה התמודד ניקסון, נתפסו במרכז המפלגה הדמוקרטית בוושינגטון הבירה (ששכן בבניין בשם ווֹטֶרגֵייט) חמישה פורצים שניסו "לשתול" בו מצלמות ומכשירי האזנה; מנהל מערכת הבחירות של ניקסון, שר המשפטים לשעבר ג'ון מיצ'ל, מהיר כדי להודיע למחרת היום כי הפורצים "לא פעלו מטעמנו או בהסכמתנו"
  • טבח הספורטאים באולימפיאדת מינכן

    טבח הספורטאים באולימפיאדת מינכן
    במהלך האולימפיאדה העשרים שהתקיימה במינכן בגרמניה, שבו נרצחו אחד-עשר ספורטאים, מאמנים ושופטים, חברי המשלחת האולימפית הישראלית, על ידי מחבלים פלסטינים מארגון "ספטמבר השחור". שניים מהחללים נרצחו בתוך מגורי המשלחת הישראלית בכפר האולימפי תוך כדי השתלטות המחבלים על חברי המשלחת, ותשעת האחרים, שהוחזקו כבני ערובה במשך כ-19 שעות, נרצחו במהלך ניסיון חילוץ כושל של כוחות משטרת בשדה תעופה סמוך לעיר, שבו נהרגו חמישה מתוך שמונת המחבלים שהביאו אותו לפרסום עולמי. ראש ארגון.
  • גל עלייה גדול מברה"מ 1969 - 1973

    גל עלייה גדול מברה"מ 1969 - 1973
    העלייה מברה"מ הייתה משנות ה 70 ה 80 וגם גל ה 90
    בשנות ה 70 עלו לארץ כ -180,000 איש ומתוכם העלייה לישראל מברית המועצות לשעבר, או מחבר המדינות העצמאיות, בשנות ה-90 של המאה ה-20 החלה למעשה עוד בסוף שנות ה-80 עם פתיחת שעריה של ברית המועצות בעידן שלטונו הליברלי של מיכאיל גורבצ'וב. קצב העלייה לא היה אחיד, ורוב העולים הגיעו בתחילת שנות ה-90. במהלך העלייה עלו מאות אלפים לישראל, עד שבתחילת שנת 2000 הגיע העולה המיליון (על אף שבפועל ברית המועצות כבר לא התקיימה).
  • מלחמת יום כיפור

    מלחמת יום כיפור
    מלחמת יום כיפור היא מלחמת פתע על"י המצרים ו הסורים ביחד על ישראל. המלחמה נמשכה עד 24 אוקטובר. שלבי מלחמת יום כיפור, שלב ראשון, בימים 10-6 באוקטובר: בחזית הדרום - מתקפה כוללת של הצבא המצרי על קו בר-לב ונקודות אסטרטגיות בחצי האי סיני. בחזית הצפון - מתקפה כללית של הצבא הסורי על רמת הגולן שבה נכבשו שטחים נרחבים בגולן ונכבש מוצב החרמון. צה"ל עסק בבלימת האויב. שלב שני, בימים 14-11 באוקטובר: בחזית הצפון - הבקעת קווי הסורים על ידי צה"ל והתחלת התקדמותו לכיוון דמשק.
  • מבצע אנטבה

    מבצע אנטבה
    מבצע אנטבה הוא מבצע למטרת שחרור של מטוס
    אשר שנחטף על ידי 3 פלסטיניים. סיבת החטיפה הייתה
    מחאה על כליאת 500 פלסטיניים ורצו לשחררם.
    שחררו את המטוס בכך שחיילים באו בחשאיות
    בתור טכנאים לתיקון המטוס.
  • המהפך הפוליטי

    המהפך הפוליטי
    מפלגת העבודה שהייתה בשלטון מאז הקמת המדינה, סבלה מדימוי קשה, התנגדות של אנשי ציבור. לאחר שראש הממשלה יצחק רבין פיטר את שלושת שרי המפד"ל שנמנעו בהצבעת אי-אמון. לכך נוסף הגילוי של העיתונאי דן מרגלית כי לרעיית ראש הממשלה חשבון דולרים בארה"ב בניגוד לחוק.
  • הסכם שלום עם מצריים

    הסכם שלום עם מצריים
    נחתם הסכם השלום בין ישראל למצרים. על מדשאת הבית הלבן בוושינגטון, נערך טקס החתימה במעמד נשיא ארצות הברית, ג'ימי קרטר, נשיא מצרים, אנואר סאדאת, וראש ממשלת ישראל, מנחם בגין.
    ובכך מימשו מנהיגי מצרים וישראל את קריאתם המשותפת: "לא עוד מלחמות, לא עוד שפיכות דמים, לא עוד דמעות" - No more wars, no more bloodshed, no more tears"".
    בזכות מאמציהם לקידום השלום במזרח התיכון - ועוד לפני טקס החתימה הרשמי - זכו שני המנהיגים, מנחם בגין ואנואר סאדאת, בפרס נובל לשלום.
  • המהפיכה באיראן

    המהפיכה באיראן
    המהפכה החלה בשנת-1979 בה היה רק מנהיג אחד, המלך מוחמד שהיה מוסלמי.
    המהפכה פעלה בשני שלבים בשלב הראשון פעלה הברית של אנשי שמאל, ליברליים ודתיים.
    בשלב השני, שמכנים אותו המהפכה האִסלאמית, הועלה לשלטון האייתוללה חומייני.
    בשנתיים הראשונות לאחר המהפכה התפתחה באיראן ממשלה עם שני מרכזי כוח: תנועת החרות, שפעלה ליצור ממשלה ליברלית חילונית, ואנשי הדת, בראשות האייתוללה חומייני, שהקימו את המפלגה הרפובליקנית האיראנית. שתי הקבוצות ניסו לשתף פעולה ביניהן, אבל ללא הצלחה.