Περσικοι πολεμοι4

ΠΕΡΣΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ

 • 494 BCE

  Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΛΑΔΗΣ 494 π.Χ.- Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΜΙΛΗΤΟΥ

  Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΛΑΔΗΣ 494 π.Χ.- Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΜΙΛΗΤΟΥ
  http://www.hellinon.net/NeesSelides/Ionia.htm
  Η ναυμαχία της Λάδης 494 π.Χ. Αποτελεί θαλάσσια σύγκρουση μεταξύ Ιώνων και Περσών κατά την Ιωνική Επανάσταση. Οι Πέρσες κατέλαβαν τη Μίλητο, την οποία λεηλάτησαν και πούλησαν τους κατοίκους της για δούλους. ‘Ετσι η Ιωνική επανάσταση έσβησε.
 • Period: 494 BCE to 494 BCE

  ΠΕΡΣΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ

  Οι Περσικοί Πόλεμοι ή τα Μηδικά, διεξήχθησαν στο πρώτο μισό του πέμπτου αιώνα π.Χ., μεταξύ των Ελλήνων και των Περσών. http://iniochos.blogspot.gr/p/blog-page_06.html
 • 490 BCE

  Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ 490 π.Χ.

  Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ 490 π.Χ.
  http://www.hellinon.net/MaxiMarathona.htm
  Η μάχη του Μαραθώνα 490 π.Χ.μεταξύ των Αθηναίων και των Πλαταιέων με αρχηγό τον Μιλτιάδη και των Περσών, με αρχηγούς τον Δάτη και τον Αρταφέρνη. Oι Πέρσες επιθυμώντας να μεγαλώσουν το κράτος τους στράφηκαν εναντίον των Ελλήνων. Στην αρχή πέτυχαν να υποτάξουν τη Μακεδονία, ενώ απέτυχαν στο Μαραθώνα (490 π.Χ.), όπου γνώρισαν μεγάλη ήττα από τους Αθηναίους.
 • 480 BCE

  Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ 480 π.Χ.

  Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ 480 π.Χ.
  http://ellinonistoria.blogspot.gr/2011/04/blog-post_12.html
  Η μάχη των Θερμοπυλών 480 π.Χ μεταξύ των Ελλήνων του Λεωνίδα και των χιλιάδων βαρβάρων του Ξέρξη της Περσίας.O Ξέρξης οργάνωσε νέα εκστρατεία εναντίον της Ελλάδος. O στρατός του απ' όπου περνούσε σκορπούσε τρόμο. Προχωρώντας έφτασε στις Θερμοπύλες (480 π.Χ.) όπου 700 Θεσπιείς και 300 Σπαρτιάτες έχασαν τη ζωή τους πολεμώντας γενναία.
 • 480 BCE

  Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 480 π.Χ.

  Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 480 π.Χ.
  http://www.hellinon.net/ANEOMENA/Salamis.htm
  Η ναυμαχία της Σαλαμίνας 480 π.Χ. O Ξέρξης συνέχισε την πορεία του και έφτασε στην Αθήνα, την οποία όμως είχαν εγκαταλείψει οι κάτοικοί της. O ελληνικός στόλος με απόφαση του Θεμιστοκλή έπιασε το στενό της Σαλαμίνας, το οποίο γρήγορα κύκλωσε ο περσικός στόλος. Στη ναυμαχία που έγινε (480 π.Χ.) οι Έλληνες πέτυχαν μια μεγάλη νίκη.
 • 479 BCE

  Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΜΥΚΑΛΗΣ 479 π.Χ.

  Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΜΥΚΑΛΗΣ 479 π.Χ.
  http://www.hellinon.net/ANEOMENA/Mykali.htm
  Η ναυμαχία της Μυκάλης 479 π.Χ. Την ίδια μέρα, που έγινε η μάχη στις Πλαταιές, νικήθηκε και ο περσικός στόλος στη Μυκάλη.
 • 479 BCE

  Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΛΑΤΑΙΩΝ 479 π.Χ.

  Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΛΑΤΑΙΩΝ 479 π.Χ.
  http://www.hellinon.net/NeesSelides/Platees.htm
  Η μάχη των Πλαταιών 479 π. Χ. O Ξέρξης εγκατέλειψε την Ελλάδα. Άφησε όμως το γαμπρό του το Μαρδόνιο να συνεχίσει την προσπάθεια για υποταγή των Ελλήνων. Μια νέα σύγκρουση έγινε στις Πλαταιές (479 π.Χ.), όπου οι Πέρσες και πάλι ηττήθηκαν.