התפתחות המודרנה - סרטים מצויירים

  • מה היה לפני הסרטים בקולנוע?

    ההנפשה החלה עוד לפני המצאת הקולנוע. בני האדם, כנראה ניסו לשרטט תנועה עוד בתקופה הפלאוליתית. תיאטרון צלליות ופנס הקסם הציעו לקהל הרחב מופעים בעלי תמונות זזות אשר הופעלו על ידי בני אדם, בין בידיהם ובין בעזרת מכשירים.
  • איך כל זה התחיל?

    לאחר התבוססותו של מדיום הקולנוע, החלו מספר יצרנים של צעצועים אופטיים לשלב בין פנסי הקסם ובין מקרני הקולנוע. אותם מכשירים נועדו לשעשוע ביתי (ולא להקרנה להמונים), והם כללו סרטי אנימציה קצרים בעלי תנועות פשוטות שחזרו על עצמן בלופ. בתחילה אותם סרטונים היו בצבעי שחור ולבן, אך בשנת 1902 החלו גם בייצור של סרטונים צבעוניים.
  • סרט האנימציה הראשון

    סרט האנימציה הראשון נוצר על ידי וינזור מקיי, קריקטוריסט וצייר שהחל את דרכו בציורי רחוב ב-1903. למקיי היה חזון ליצור "תמונות זזות" ובתחילת שנות ה-40 לחייו טען שהוא "האדם הראשון שיכול לייצר אנימציה". ב-1904 יצר את הקומיקס "ליטל נמו" (פורסם עד 1915) ובעקבות הצלחת הקומיקס ליטל נמו, החליט מקיי ליצור סרט מונפש שמבוסס על רצועת הקומיקס. הסרט - ליטל נמו - יוצא בשנת 1911.
  • אנימציה בבתי קולנוע

    בין שנות השלושים לשנות החמישים של המאה העשרים, האנימציה מככבת בבתי הקולנוע, סרטוני אנימציה קצרים מוקרנים בבתי הקולנוע וזכים לפופולריות רבה.
  • הסרט המצויר הראשון שיש לו צבעים

    בשנת 1932 מוציאים אולפני וולט דיסני סרט שנקרא: "Flowers and Trees", סרט האנימציה הראשון בצבע (נצבע בשיטת הטכניקולור).
  • שלגייה ושבעת הגמדים

    שלגייה ושבעת הגמדים
    בשנת 1937 הוציאה חברת וולט דיסני את הסרט "שלגייה ושבעת הגמדים", סרט אנימציה עם פסקול מלא ובצבעים. הסרט היה הכנסה קופתית ענקית ביחס לתקופתו כשהכניס $7,846,000 בתקופת ההקרנה המקורית שלו. הסרט זכה לביקורות טובות עד כדי כך שאפילו יוצרי סרטים גדולים כמו סרגיי אייזנשטיין וצ'רלי צ'פלין שיבחו את הסרט כ"הישג בולט בקולנוע", ואייזנשטיין אף הרחיק לכת וקרא לו הסרט הגדול ביותר שנעשה אי פעם.
  • אנימציה תלת מימדית

    הופעתה הראשונה של האנימציה התלת-ממדית נראתה בסרט ההמשך "עולם העתיד" משנת 1976, בו הוצגו יד ופנים תלת-ממדיות אנושיות. סרטים נוספים שהשתמשו בטכנולוגיה היו מלחמת הכוכבים - פרק 4: תקווה חדשה משנת 1977, טרון משנת 1982 ו"לוחם הכוכבים האחרון" משנת 1984. הדמות התלת-ממדית הראשונה נוצרה על ידי אולפני פיקסר בשנת 1985 בסרטו של בארי לוינסון "שרלוק הולמס הצעיר".
  • צעצוע של סיפור

    צעצוע של סיפור
    שנת 1995 הביאה ליציאת הסרט "צעצוע של סיפור" וגם להקמתם של מספר אולפני אנימציה בנוסף ל-ILM ופיקסר, כאשר המפורסמת שבהם היא Weta Digital, שעמדה בראש יצירת האפקטים של סרטים מובילים כדוגמת "סדרת סרטי שר הטבעות", "סיפורי נרניה: האריה, המכשפה וארון הבגדים" והמשכו "סיפורי נרניה: הנסיך כספיאן" ו"קינג קונג" המחודש.
  • אנימציה דיגיטלית

    אנימציה דיגיטלית היא אנימציה שנעשית במחשב, בעזרת תכנות כמו פלאש (flash) של אדובי (שנקראת עכשיו adobe animation). היא פועלת בדיוק כמו אנימציה קלאסית, אבל היתרון שלה הוא שמכיוון שמציירים במחשב (או סורקים אליו ציורים,) לא צריך לצייר את אותו הדבר שוב ושוב בשינויים קטנים אלא פשוט לשכפל את הציור ולשנות אותו מעט כל פעם. תכנות האנימציה הדו ממדית מאוד נגישות ונוחות.
  • אנימציה בשנים האחרונות

    אנימציה בשנים האחרונות
    שיטת האנימציה הנפוצה והמשוכללת ביותר כיום היא אנימציה דיגיטלית תלת ממדית . היא עובדת עם תכנות תלת ממד כמו מאיה , וזו השיטה שבה כמעט כל הסרטים של דיסני נעשים כיום. בניגוד לשאר סוגי האנימציה, באנימציה תלת ממדית לא דואגים לכל פריים בנפרד, אלא מזיזים מודלים תלת ממדיים שמכינים קודם, ושומרים את התנועה. אפשר להגיד שזה דומה למשחק בבובות.
  • איך יעשו את סרטי האנימציה בעתיד?

    אני משער שבעתיד ימשיכו עם סרטי האנימציה באותה שיטה, אבל עם השנים ישפרו את האיכות ואת הנראות של האנימציה והיא תרגיש מציאותית יותר עד שלבסוף לא נרגיש בהבדל.