Ζωή Λάσκαρη

Timeline created by martha2005
In Film
 • 1,968 BCE

  Μια κυρία στα μπουζούκια

  Μια κυρία στα μπουζούκια
  Ελληνική μουσική κωμωδία του 1967 της Finos Films, έγχρωμη, σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη .Η Αννούλα (Ζωή Λάσκαρη) έχει τρία αδέρφια τα οποία την υπερπροστατεύουν, τον Κώστα (Κώστας Βουτσάς), που είναι ποδοσφαιριστής στον Ολυμπιακό, ενώ παράλληλα δουλεύει στο λιμάνι, τον Θανάση (Γιάννης Βογιατζής) και τον Ηλία (Χρήστος Δοξαράς), που δουλεύουν επίσης στο λιμάνι. Θα ακολουθήσει μια σειρά από μπερδέματα και αστείες παρεξηγήσεις που θα καταλήξουν στο γάμο των δύο νεαρών.
 • 1,968 BCE

  Όλγα αγάπη μου

  Όλγα αγάπη μου
  Το Όλγα αγάπη μου είναι ελληνική αισθηματική-δραματική ταινία του 1968 της Finos Films σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη. Η Όλγα (Ζωή Λάσκαρη) παντρεύεται έναν φτωχό πολιτικό μηχανικό, τον Πέτρο (Φαίδων Γεωργίτσης) παρά τις αντιρρήσεις της μητέρας της (Τασσώ Καββαδία), όμως τα προβλήματα στη σχέση τους την αναγκάζουν να γυρίσει πίσω στους δικούς της.
 • 1,967 BCE

  Οι Θαλασσιές οι Χάντρες

  Οι Θαλασσιές οι Χάντρες
  Ελληνική μουσική κωμωδία του 1966 της Finos Films, έγχρωμη, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γιάννη Δαλιανίδη. Η Μαίρη (Ζωή Λάσκαρη), μια πλούσια κοπέλα προκαλεί προβλήματα σε μια παραδοσιακή, λαϊκή γειτονιά της Αθήνας ανοίγοντας ένα μαγαζί όπου παίζει μοντέρνα τραγούδια. Στο απέναντι μαγαζί, ο Φώτης (Φαίδων Γεωργίτσης), ο γόης της γειτονιάς που παίζει μπουζούκι και κάνει θυσίες για εκείνη.
 • 1,967 BCE

  Στεφανία

  Στεφανία
  Ελληνική δραματική ταινία του 1966 της Finos Films σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη. Η Στεφανία (Ζωή Λάσκαρη), ένα όμορφο κορίτσι ζει με την μητέρα και τον πατριό της, με τον οποίο αποκτά την πρώτη ερωτική της εμπειρία. Από τότε η Στεφανία παίρνει τον άσχημο δρόμο και εκμεταλλεύεται την ομορφιά της για να αποκτήσει μια πλούσια ζωή, όταν την πιάνει η αστυνομία και η ίδια οδηγείται στο αναμορφωτήριο.
 • 1,965 BCE

  Ιστορία μιας Ζωής

  Ιστορία μιας Ζωής
  Είναι ελληνικό δράμα του 1965 της Finos Films σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γιάννη Δαλιανίδη. Η ιστορία μιας φτωχής, ορφανής κοπέλας που έφυγε από το χωριό, όπου ζούσε με τη γιαγιά της για την Αθήνα μετά από μια δημόσια διαπόμπευση. Εκεί στην αρχή προσλαμβάνεται ως υπηρέτρια, μετά εργάζεται σε ένα κομμωτήριο και στο τέλος παντρεύεται έναν μεγαλοαστό, σύζυγο μιας πελάτισσας της.
 • 1,963 BCE

  Μερικοί το προτιμούν κρύο

  Μερικοί το προτιμούν κρύο
  Είναι ελληνική μουσική κωμωδία του 1963, της Finos Films σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη. Ο Λάκης έχει την υποχρέωση να παντρέψει τις τρεις αδελφές του, τη Ρένα, την Εύα και τη Μαίρη, πριν προχωρήσει στον δικό του γάμο με την αγαπημένη του Λέλα. Τελικά ορίζονται να γίνουν την ίδια μέρα οι γάμοι των τεσσάρων αδερφιών.
 • 1,963 BCE

  Ένα κορίτσι για δύο

  Ένα κορίτσι για δύο
  Το Ένα κορίτσι για δύο είναι ελληνική κωμωδία του 1963 της Φίνος Φιλμ σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη, βασισμένη στο θεατρικό έργο των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη «Ερωτευθείτε, παρακαλώ».
 • 1,962 BCE

  Νόμος 4000

  Νόμος 4000
  Ελληνική δραματική ταινία 1962 της Finos Films σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη. Ο τίτλος της αναφέρεται στο Νόμο 4000 του 1958 περί «τεντιμποϊσμού». Αυτό το νομοθετικό Διάταγμα γνωστό ως [Νόμος 4000](Νόμος_4000_(ταινία)), θεσπίστηκε από την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1958 και καθόριζε την αντιμετώπιση των νεαρών που ήταν γνωστοί ως τεντιμπόης. Οι «τεντιμπόηδες» θεωρούνταν επικίνδυνοι λόγω της συμπεριφοράς τους, που χαρακτηριζόταν αναιδής από την τότε κυβέρνηση.