Theodor herzl

ביוגרפיה על הרצל

By Omer13
  • ילדותו של הרצל

    בנימין זאב הרצל נולד ב-2.5 בבודפשט למשפחה יהודית מתבוללת. קיבל חינוך שהיה מקובל באותה תקופה: מעט אווירה יהודית והרבה תרבות גרמנית,הרצל נולד והתגורר בילדותו בבית הנמצא סמוך לבית הכנסת הגדול של הקהילה ההונגרית ברחוב דוהאן בבודפשט.
  • לימודיו של הרצל בבית הספר היסודי

    תחילה למד הרצל בבית ספר יסודי יהודי, וב-1869 הועבר לגימנסיה ריאלית ציבורית. הוא למד בבית הספר הזה יותר מארבע שנים, במהלכן חלה ירידה בציוניו. עניינו במדע פחת והלך ובמקביל נתעוררה בו התלהבות ללימודים הומאניים, לשירה גרמנית והיסטוריה גרמנית. כעבור יותר מ-30 שנה טען כי "רוח אנטישמית" שררה בבית הספר הזה ולאחר שאחד המורים הסביר כי גם היהודים נחשבים עובדי אלילים.
  • תחילת בעיות הלימודים

    בפברואר, באמצע שנת הלימודים, הוציאו ההורים של הרצל את הרצל מבית הספר הריאלי, שבו הוא למד מירידה בציונים. בהמשך אותה שנה, עבר ללמוד בגימנסיה האֶוַנגֶלית של פשט, שרוב תלמידיה היו יהודים.
  • (מות פאולינה (אחותו של הרצל

    ב-7 בפברואר , חלתה פאולינה, אחותו של הרצל, בת ה-19, והיא נפטרה. אמא של הרצל, לא רצתה להישאר והמשפחה החליטה לעבור לווינה במידי. הרצל יצא מבית הספר והמשפחה שלו יצאה לדרך לאחר ההלוויה.
  • המעבר לוינה

    לקראת בחינות הגמר בבית ספרו של הרצל, החליטו הורים שלו לעבוד לווינה, בירת אוסטרו-הונגריה, כדי לתת לו ללמוד באוניברסיטה הטובה ביותר בקיסרות.
  • חזרתו של הרצל לבודפשט

    ביוני 1878 הרצל חזר לבודפשט כדי לעבור ולהיבחן על בחינות הבגרות. חוץ מגרמנית ולימודי הדת, הוא בקושי עבר את המבחנים עם ציונים נמוכים.
  • סיום לימודיו

    לקראת בחינות הגמר בבית ספרו של הרצל, החליטו הורים שלו לעבור לווינה, בירת אוסטרו-הונגריה, כדי לתת לו ללמוד באוניברסיטה הטובה ביותר בקיסרות.
    בנוסף ב7 בפברואר , חלתה פאולינה, אחותו של הרצל, בת ה-19, והיא נפטרה.
    אמא של הרצל, לא רצתה להישאר והמשפחה החליטה לעבור לווינה במידי. הרצל יצא מבית הספר והמשפחה שלו יצאה לדרך לאחר ההלוויה.

    ביוני 1878 הרצל חזר לבודפשט כדי לעבור ולהיבחן על בחינות הבגרות. חוץ מגרמנית ולימודי הדת, הוא בקושי עבר את המבחנים עם ציונים נמוכים.
  • Period: to

    הרצל כעיתונאי

    לאחר שבמסגרת עבודתו כעיתונאי בפריז הרצל סיקר את משפט של אדוארד דרימון הוא הגיע מטעם "נויה פרייה פרסה" לסקר את משפט דרייפוס.
    תחילה הרצל חשב שדרייפוס היהודי אשם , אך הוא התחיל להאמין שהאשימו אותו בשל האנטישמיות שהייתה אז בצרפת , לבסוף דרייפוס הואשם בבגידה במדינתו ובעקבות כך הוא נשלח למאסר עולם .
    יש אומרים כי בעקבות משפט דרייפוס הרצל נהייה ציוני והוא חשב על הקמת מדינה יהודית.
    הרצל החל לשכנע יהודים עשירים בעולם , אחד מהם הוא הברון הירש הנדבן היהודי ואחד מעשירי העולם כדי תמוך בתנועה הציונית ומימונה.
  • משפט דרייפוס

    בשנת 1984 נעצר קצין התותחנים היהודי , אלפרד דרייפוס והואשם בבגידה במולדת . במסגרת תפקידו של הרצל , הרצל נכח באולם המשפט בעת שדרייפוס הוכרז אשם ונידון למאסר עולם בנוסף היה גם טקס פומבי בו נשללו דרגותיו ונקראו קריאות שנאה לאלפרד ולעם היהודי מן ההמון . זאת הייתה הפעם הראשונה בה הרצל נחשף לאנטישמיות המכוערת וזה עורר אצלו את הציונות
  • מדינת היהודים

    הרצל לאחר שראה את האנטישמיות הבין שאין פתרון אחר מלבד להקים מדינה יהודית . בעקבות מחשבותיו פרסם את ספרו הראשון ״מדינת היהודים״ בו הוא מתאר את מדינת היהודים שעתידה לקום אך למרות מאמציו הסכם ההתיישבות בארץ ישראל נכשל
  • יזמותו של הרצל ביהדות

    הרעיון המרכזי של הקונגרס הציוני היה להקים אגודה למען היהודים הפועלת כדי להקים מדינה יהודית
    הקונגרס הציוני נועד כדי לאחד את כל הכוחות הציוניים יחד וכדי להקים מדינה יהודית,הרצל היה הנשיא הראשון בקונגרס הראשון שכיום הוא כמו הכנסת .
    הרצל תכנן לקיים את הקונגרס הציוני הראשון במינכן, אבל יהודי העיר התנגדו לכך בטענה כי הוא מסכן את ביטחונם האישי ,לכן ,הקהילה בעיר גייסו את הרבנות הרפורמית והאורתודוקסית יחד בגרמניה ועוררו מסע מחאה בכל הארץ. עקב כך, העביר הרצל את הקונגרס לבזל שבשווייץ.
  • התחזקותו של הרצל ביהדות

    פרעות קישינב מספרות כי רוסים אנטישמים האשימו יהודים על רצח ילדים כדי להשתמש בדמם להכנת מצות לפסח.
    ב-1903 צמוד לחג הפסח נמצאה גופתו של נער נוצרי ,מיכאל ריבצ'נקו , (לבסוף התברר שדודו רצח אותו כדי לקבל את הירושה), ונערה שניסתה להתאבד נמצאה מתה בבית חולים יהודי , עקב כך עיתון אנטישמי רוסי פופולרי פרסם כי היהודים עשו זאת .
    בעקבות פרעות אלו נגד היהודים דעתו של הרצל התחזקה והוא חשב על שישה מקומות באפריקה בהם יתיישבו היהודים פרויקט זה , נקרא פרויקט "אוגנדה" .
  • הקונגרס הציוני השישי

    ‏בנאום פתיחה של “הקונגרס הציוני השישי״, הרצל העלה את: ״תוכנית אוגנדה״- מפני שחשב שאוגנדה יכולה לשמש מקום מקלט זמני ליהודים פליטי אירופה מזרחית והניח שאוגנדה תשתמש כמקום ההתיישבות העתידי לארץ ישראל. ‏לבסוף התחיל ויכוח סוער בין אנשי הקונגרס התומכים בתוכנית לבן המתנגדים לה. ‏לאחר מאבק ארוך של כמה חודשים ‏ החליט הרצל לכנס ‏את ‏וועדת הפועל הציוני הגדולה כדי לברר את המחלוקת. ‏בדיונים סוערים הבטיח הרצל לשמור אמונים לארץ ישראל, ‏והצליח להרגיע את המתנגדים לתוכנית ולשמור על האחדות של ההסתדרות הציונית .