Άννα Φράνκ

Timeline created by helen sfa
 • Γέννηση της Άννας Φράνκ

  Γέννηση της Άννας Φράνκ
  Η Άννα Φρανκ γεννιέται σε ένα μικρό σπιτάκι. Επίσης οι γονείς της είναι πολύ φτωχοί. Παντρεύτηκαν το 1925 και έζησαν στη Φρανκφούρτη. Το 1926, η Margot γεννήθηκε. Η Άννα, η αδερφή της, γεννήθηκε το 1929.
 • Η μετανάστευση

  Η μετανάστευση
  Οι Ναζί ήρθαν στην εξουσία το 1933. Η Άννα μαζί με την οικογένειά της μετανάστευσαν στο Άμστερνταμ και κρύφτηκαν σε ένα μυστικό μέρος.
 • Η έναρξη του Β Παγκοσμίου πολέμου

  Η έναρξη του Β Παγκοσμίου πολέμου
  Το 1939 επισήμως κηρύχθηκε η έναρξη του Β παγκοσμίου πολέμου. Η Γερμανία συνέχισε να επιτίθεται σε άλλες γειτονικές χώρες και να καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της Δυτικής Ευρώπης.
 • Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ

  Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ
  Το 1942 η Άννα λαμβάνει ένα ημερολόγιο για τα 13α γενέθλιά της. Έγραψε για τη ζωή της και τους ανθρώπους γύρω της. Επίσης επειδή δεν της ¨έδεινε κανείς σημεσία άρχισε να γράφει σε μια φανταστική της φίλη την Κίτυ.
 • Το κρησφύγετο

  Το κρησφύγετο
  Η οικογένεια της Άννας Φρανκ άρχισε να κρύβεται σε μυστικά δωμάτια του γραφείου του πατέρα, Όττο Φρανκ.
 • Το στρατόπεδο των Ναζί

  Το στρατόπεδο των Ναζί
  Η Άννα και η αδελφή της, Μαργκότ, μεταφέρθηκαν, δύο μήνες πριν το θάνατο της μητέρας τους, στο γερμανικό στρατόπεδο Μπέργκεν.
 • Ο θάνατός της Μαργκότ

  Ο θάνατός της Μαργκότ
  Τον Φεβρουάριο του 1944 και τα δυο κορίτσια αρρώστησαν από τύφο. Μια μέρα, η Μαργκότ, προσπαθώντας να σηκωθεί από το κρεβάτι της, έχασε την ισορροπία της και έπεσε. Στην κατάσταση που βρισκόταν, ο οργανισμός της δεν άντεξε το σοκ και πέθανε.
 • Η ανακάλυψη

  Η ανακάλυψη
  Το 1944 ανακαλύπτουν ότι η Άννα Φρανκ και η οικογένειά της κρύβονται σε ένα κρησφύγετο στο Άμστερνταμ. Επίσης συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν στο στρατόπεδο των Ναζί.
 • Ο θάνατος της Άννας Φρανκ

  Ο θάνατος της Άννας Φρανκ
  Στα τέλη του 1944 η Άννα Φρανκ δεν άντεξε την αρρώστια που είχε που ονομαζόταν Τύφος. Επίσης υπήρχε λίγο φαγητό, και το στρατόπεδο ήταν βρώμικο και σέρνονταν με τα παράσιτα. Πολλοί κρατούμενοι αρρώστησαν.
 • Η δημοσίευση του ημερολογίου

  Η δημοσίευση του ημερολογίου
  Τον Ιούνιο του 1947 εκτυπώθηκαν 3.000 αντίτυπα του Het Achterhuis ( The Secret Annex ). Επίσης το βιβλίο μεταφράστηκε αργότερα σε περίπου 70 γλώσσες και προσαρμόστηκε για και το 1960 η κρυψώνα έγινε μουσείο: το σπίτι της Άννας Φρανκ. Μέχρι το θάνατό του το 1980, ο Otto παρέμεινε στενά συνδεδεμένος με το σπίτι της Άννας Φρανκ και το μουσείο: ήλπιζε ότι οι αναγνώστες του ημερολογίου θα γνώριζαν τους κινδύνους των διακρίσεων, του ρατσισμού και του μίσους των Εβραίων.