48 history wallpapers hd on wallpapersafari

Η ιστορία του θερμομέτρου

  • 750

    Ήρωνας και Φίλωνας 750-480

    Ήρωνας και Φίλωνας 750-480
    Τα πρώτα θερμόμετρα ονομάστηκαν ''θερμοσκόπια'' από τους αρχαίους Έλληνες Ήρωνα και Φίλωνα που φέρονται να είχαν επινοήσει τέτοια όργανα για τη μέτρηση της θερμοκρασίας. 
  • 1592 Γαλιλαίος

    1592 Γαλιλαίος
    Πολλοί αποδίδουν το θερμόμετρο στον Γαλιλαίο. Το θερμόμετρο που κατασκεύασε ο Γαλιλαίος λειτουργούσε με αέρα που ήταν κλεισμένος μέσα σε ένα σωλήνα. Καθώς το θερμόμετρο όμως λειτουργούσε με αέρα, επηρεαζόταν από τις μεταβολές του καιρού.
  • 1654 Φερδινάρδος Β´

    1654 Φερδινάρδος Β´
    Ο Φερδινάρδος Β´ των Μεδίκων έλυσε το πρόβλημα αυτό κατασκευάζοντας ένα κλειστό θερμόμετρο που λειτουργούσε με νερό.
  • 1714-1724 Daniel Fahrenheit

    1714-1724 Daniel Fahrenheit
    Ο Γερμανός φυσικός Daniel Fahrenheit χρησιμοποίησε, αντί για οινόπνευμα, υδράργυρο φτιάχνοντας ένα πιο ακριβές θερμόμετρο. Για να δώσει στο όργανο αυτό και πρακτική σημασία, επινόησε τη θερμοκρασιακή κλίμακα Φάρεναιτ. Ο Φάρεναιτ έδωσε την τιμή 32 στο σημείο που το νερό γίνεται πάγος και την τιμή 212 στο σημείο που το νερό μετατρέπεται σε ατμό.
  • 1742 Άντερς Κέλσιος

    1742 Άντερς Κέλσιος
    ο Σουηδός αστρονόμος Άντερς Κέλσιος επινόησε μια εκατοντάβαθμη κλίμακα και απέδωσε στο σημείο πήξης του νερού την τιμή 100 και στο σημείο βρασμού την τιμή 0.Η κλίμακα του όμως αντιστράφηκε από τον Κάρολο Λινναίο και πήρε την σημερινή γνωστή μορφή.
  • 1866 Ιατρικό θερμόμετρο Klifford Allbut

    1866 Ιατρικό θερμόμετρο Klifford Allbut
    Τα θερμόμετρα τότε ήταν μεγάλα και δύσχρηστα, χρειάζονταν είκοσι λεπτά για τη μέτρηση της θερμοκρασίας ενώ το θερμόμετρο που κατασκεύασε ο Allbut, με μήκος 15 εκατοστών, χρειαζόταν μόνο 5 λεπτά.
    Στο ιατρικό θερμόμετρο η στάθμη του υδραργύρου ανεβαίνει, αλλά, για να κατέβει, πρέπει να «τινάξουμε» το θερμόμετρο, διαφορετικά δε θα μπορούσαμε να μετρήσουμε τη θερμοκρασία μας με ακρίβεια, αφού η στάθμη του υγρού θα έπεφτε, μόλις απομακρύναμε το θερμόμετρο από το σώμα μας.