9be454fd741594c875c7b8de2054ffc4 l

εξέλιξη της τεχνολογίας

  • 2200 BCE

    'Αβακας

    'Αβακας
    Γύρω στο 2200 π.Χ. οι αρχαίοι Βαβυλώνιοι είχαν αναπτύξει το εµπόριο και χρειάζονταν κάτι να τους βοηθά στους υπολογισμούς τους. Αυτή η ανάγκη τους οδήγησε στο να δηµιουργήσουν τον πρώτο υπολογιστή, που δεν ήταν άλλος από το γνωστό Αριθµητήριο που χρησιμοποιούν όλα τα παιδιά στην πρώτη τάξη του σχολείου.
  • 150 BCE

    Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων

    Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων
    Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων γνωστός και ως υπολογιστής των Αντικυθήρων είναι ένα αρχαίο τέχνεργο, το οποίο λειτουργούσε ως αναλογικός μηχανικός υπολογιστής και όργανο αστρονομικών παρατηρήσεων και παρουσιάζει ομοιότητες με πολύπλοκο ωρολογιακό μηχανισμό. Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων αποτελείται από 82 θραύσματα εκ των οποίων τα επτά είναι τα μεγαλύτερα. 150 με 100 π.Χ.
  • Η μηχανή του Pascal

    Η μηχανή του Pascal
    Ο Γάλλος μαθηματικός Μπλεζ Πασκάλ κατασκεύασε το 1645 την πρώτη αληθινή αριθμομηχανή, η οποία ονομάστηκε Πασκαλίνα . Με τη μηχανή αυτή μπορούσε κάποιος να κάνει εύκολα μαθηματικούς υπολογισμούς. Η μηχανή του Pascal είχε τροχαλίες τις οποίες όταν περιέστρεφε ο χρήστης εμφάνιζαν τα αποτελέσματα.
    Η μηχανή εκτελούσε δύο πράξεις, πρόσθεση και αφαίρεση.
  • Η μηχανή του Leibniz

    Η μηχανή του Leibniz
    O Leibniz, το 1674, τελειοποίησε τη μηχανή του Pascal ώστε να μπορεί να εκτελεί πολλαπλασιασμούς και διαιρέσεις. Στα αρχικά στάδια της καριέρας του επινόησε το αριθμητικό σύστημα που αποτελεί μέχρι και σήμερα τη βάση για τις γλώσσες προγραμματισμού των υπολογιστών.
  • Η Αναλυτική Μηχανή του Μπάμπατζ

    Η Αναλυτική Μηχανή του Μπάμπατζ
    Ο Βρετανός μαθηματικός Τσαρλς Μπάμπατζ σχεδίασε μια αυτόματη μηχανή, που εργαζόταν με ατμό και μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση υπολογισμών. Οι ιδέες ήταν πολύ πρωτοποριακές με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η πραγματοποίησή τους λόγω των περιορισμών της τεχνολογίας της εποχής.
  • Η απογραφική μηχανή του Χόλεριθ

    Η απογραφική μηχανή του Χόλεριθ
    Ο Χέρμαν Χόλεριθ κατασκεύασε μια μηχανή αυτή η μηχανή ονομάστηκε Census Tabulator και ήταν η δημιουργία της μεγαλύτερης εταιρείας υπολογιστών στον κόσμοτης ΙΒΜ.
  • 1η Γενιά Υπολογιστών (1943- 1956)

    1η Γενιά Υπολογιστών (1943- 1956)
    Για πρώτη φορά δημιουργήθηκε ένα τεράστιο μηχάνημα που αντί για μηχανικά μέρη χρησιμοποιούσε ηλεκτρονικές λυχνίες κατασκευασμένες από τον Λι Ντε Φόρεστ . Ο πρώτος επαναπρογραμματιζόμενος ηλεκτρονικός υπολογιστής, λειτουργούσε με λυχνίες.
  • 2η Γενιά των Υπολογιστών (1956- 1963)

    2η Γενιά των Υπολογιστών (1956- 1963)
    Την περίοδο αυτή οι λυχνίες αντικαθίστανται από τρανζίστορς. Οι ηλεκτρονικές αυτές κατασκευές επιτρέπουν τη δημιουργία μικρότερων και ταχύτερων υπολογιστών. Το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης κατασκευάστηκε ο πρώτος Ηλεκτρονικός Υπολογιστής που λειτουργούσε με τρανζίστορς.
  • 3η Γενιά (1964- 1971)

    3η Γενιά (1964- 1971)
    ο Τζακ Κίλμπυ το 1859 δημιουργήσε κάτι που θα άλλαζε τον κόσμο των ηλεκτρονικών. Το πρώτο Ολοκληρωμένο Κύκλωμα συνδυάζοντας τρανζίστορς, πυκνωτές, αντιστάτες και άλλα ηλεκτρονικά εξαρτήματα είναι τοποθετημένα στο ίδιο κομμάτι. Το δημιούργημα αυτό έκανε τους επιστήμονες να κατασκευάσουν υπολογιστές τόσο μικρούς ώστε να μπορούμε ακόμη και να τους μεταφέρουμε.
  • 4η Γενιά (1971 - σήμερα)

    4η Γενιά (1971 - σήμερα)
    Οι υπολογιστές που έχουμε σήμερα ανήκουν στην 4η Γενιά. Για επεξεργαστή έχει τη δική του Μνήμη, μονάδα αποθήκευσης πληροφοριών, οθόνη και κάποιο είδος μέσου για να δίνουμε πληροφορίες στον υπολογιστή