4tB Batalles IGM

 • 1918 BCE

  Segona batalla de Dernancourt

  5 d'abril de 1918 prop de Dernancourt al nord de França durant la Primera Guerra Mundial. Va involucrar a una força de l'exèrcit alemany que atacava a una força de defensa australiana, i va resultar en la captura alemanya de gran part del sector avançat de la línia del front australiana que corria al llarg d'una línia de ferrocarril entre Albert i Dernancourt.
 • Nov 25, 1297

  Negomano

  La batalla de Negomano va ser una batalla lliurada entre l'Imperi alemany i Portugal durant la campanya d'Àfrica Oriental de la Primera Guerra Mundial.
 • Period: to

  Campanya dels U-Boote

  En ella van lluitar pel costat de les Potències Centrals els O-Boote, nom que rebien els submarins alemanys, i la resta de la flota de superfície alemanya, la Marina Imperial Alemanya. Pel costat de l'Entesa Cordiale va destacar la Real Armada Britànica. Aquesta campanya va prendre un caràcter mundial, desenvolupant-se per totes les mars del món, destacant l'Atlàntic Nord i la mar Mediterrània.
 • Period: to

  Campanya a l'Àfrica Occidental

  La Campanya d'Àfrica Occidental de la Primera Guerra Mundial va consistir en dues petites i curtes operacions militars per part dels Aliats per capturar les colònies alemanyes a Àfrica Occidental: Togolàndia i Àfrica Occidental Alemanya. Es va desenvolupar entre agost de 1914 i febrer de 1916 a Kamerún, Togolandia.
 • Batalla de Cer

  La Batalla de Cer va succeir a Šabac, Sèrbia.
  Les forces austrohongareses assignades a la invasió de Sèrbia estaven sota el comandament del general Oskar Potiorek.
  L'exèrcit serbi el manava el príncep Alexandre, amb el cap de l'Estat Major General
  Va ser una guerra de moviment on va guanyar el Serbis i on van morir 18.500 persones de Sèrbia i Austria-Hongria.
 • Tamines

  La matança de Tamines es va desenvolupar el 21, el 22 i el 23 d'agost de 1914 a Tamines (Sambreville), Bèlgica, durant les primeres etapes de la Primera Guerra Mundial. Allà van morir 384 persones, la majoria civils afusellats.
 • Period: to

  Batalla de Lemberg

  Una batalla al front oriental entre l'Imperi Rus i Austria-hungria a la població ucrainesa de Galitzia.
  Amb unes 549.000 baixes va ser una batalla molt dura on l'imperi rus va saber sobreposar-se i acabar guanyant
 • Batalla del riu d'or

  La batalla el riu d'or va ser realment curta, va durar 1 h i mitja aproximadament. Aquesta va ser una batalla entre el Regne Unit i alemanya. Aquesta va ser un atac d'un vaixell anglès a un alemany.
 • Period: to

  Tannenberg

  La batalla de Tannenberg va ser una batalla lluitada a Prússia occidental. Va ser una lluita entre Rússia i Alemanya. Aquesta va durar 4 dies i va sortir guanyadora Alemanya.
 • Badia de Heligoland

  fue la primera batalla naval de la Primera Guerra Mundial, librada el 28 de agosto de 1914 entre las armadas de Reino Unido y Alemania. La batalla tuvo lugar al sureste del Mar del Norte, cuando los británicos atacaron a patrullas alemanas frente a la costa noroeste de Alemania. La Flota de Alta Mar alemana permaneció a refugio en la costa norte de su país mientras que la Gran Flota británica se mantuvo en el Mar del Norte septentrional.
 • Primera batalla del Marne

  La batalla del Marne va ser una batalla de la Primera Guerra Mundial que va tenir lloc entre el 5 i el 12 de setembre de 1914. La batalla va ser el punt màxim de l'avenç alemany a França i de la persecució a què va sotmetre els exèrcits aliats després de les batalles de les fronteres d'agost i que va arribar fins als afores de París. El contraatac de campanya francesos i de la Força Expedicionària Britànica (BEF) al llarg del riu Marne va obligar a l'Exèrcit Imperial Alemany a retirar-se
 • Period: to

  Lagos de Masuria

  Lagos de Masuria va ser un enfrontament que va tenir lloc al setembre de 1914 entre els exèrcits alemany i rus durant la campanya prussiana al començament de la Primera Guerra Mundial. Va acabar amb un lleuger avantatge alemany que va quedar anul·lat a finals del mes a causa d'una contraofensiva russa.
 • Period: to

  Tsingtao

  La batalla de Tsingtao va consistir en l'assalt aliat al port alemany de Tsingtao (actual Qingdao, a la península xinesa de Shandong) en el marc de la Primera Guerra Mundial. L'enfrontament va culminar amb la derrota alemanya a les mans de les forces combinades del Japó i el Regne Unit. Tsingtao va ser la batalla més gran de la Primera Guerra Mundial lliurada al front d'Extrem Orient-Pacífic i la primera de la Història en què es van enfrontar els exèrcits d'Alemanya i el Japó.
 • Period: to

  Campanya d’Àfrica del Sudoest

  La Campanya d'Àfrica del Sud-oest va ser la conquesta i ocupació de l'Àfrica del Sud-oest Alemanya, per forces de la Unió Sud-africana que van actuar en representació del Govern Imperial britànic al començament de la Primera Guerra Mundial. Es va desenvolupar desde setembre de 1914 fins al juliol de 1915 a l'actual Namibia.
 • Ypres

  La primera batalla de Ypres, també anomenada la Batalla de Flandes o d'Holanda, va ser l'última llarga batalla del primer any de la I Guerra Mundial (1914).
 • Period: to

  Acció del 22 de setembre del 1914

  L'Acció del 22 de setembre de 1914 va ser un enfrontament naval que va tenir lloc durant la Primera Guerra Mundial, en la qual tres creuers cuirassats de la Royal Navy van ser enfonsats per un submarí alemany mentre patrullaven. Aproximadament 1.450 mariners van perdre la vida i hi va haver protestes públiques per les pèrdues. L'incident, va erosionar la confiança en el govern, i va danyar la reputació de la Royal Navy en una època en molts països.
 • Coronel

  La batalla de Coronel o batalla del dia de Tots Sants va ser un enfrontament naval de la Primera Guerra Mundial que es va lliurar en aigües territorials xilenes, a l'alçada de la Badia de Coronel, l'1 de novembre de 1914.
 • Les cocos

  La batalla de les Cocos va ser una acció naval i una de les primeres batalles navals de la Primera Guerra Mundial. El telègraf de l'illa de Direcció (Cocos), un punt estratègic vital que vinculava el Regne Unit de Gran Bretanya i Irlanda, Austràlia i Nova Zelanda, va ser atacat el 9 de novembre de 1914 pel creuer lleuger alemany SMS Emden en una acció amfíbia .1 L'HMAS Sydney, creuer australià, va respondre a l'atac i es va proclamar vencedor en destruir el vaixell Alemà.
 • Malvinas

  La batalla de les Malvinas va ser un combat naval lliurat el 8 de desembre de 1914, a principis de la Primera Guerra Mundial, entre una esquadra alemanya i i una esquadra britànica fondejada.El combat va acabar amb victòria britànica amb uns 1881 morts.
 • Sarikamiş

  va ser la primera i major batalla de la Campanya del Caucas de la Primera Guerra Mundial, en què les tropes de l'Imperi rus van collir una aclaparadora victòria sobre les tropes de l'Imperi otomà. Amb un total de 112000 baixes
 • Batalla Banco Dogger

  La batalla de Banco Dogger va tenir lloc a Mar del nord entre UK i Alemanya que van ser els paisos que es van enfrotar. Van haveri casi 1000 morts
 • Period: to

  Campanya del sinai i Palestina

  Va ser una sèrie de batalles que van enfrontar les forces del Regne Unit, Índia, Austràlia i Nova Zelanda contra les forces de l'Imperi alemany.
  Tenint lloc a la península del Sinaí, Palestina i Síria entre el 28 de gener de 1915 i 28 d'octubre de 1918
 • Gallípoli o Dardanelos

  La batalla de Gal·lípoli o batalla dels Dardanels es va lliurar a la península turca de Gal·lípoli el 1915, durant la Primera Guerra Mundial.
 • Period: to

  Primera batalla d'Isonzo

  Va ser una batalla lliurada entre els Italians i els Austrohungaresos amb l'objectiu Italià d'expulsar els rivals de les seves posicions defensives al llarg del riu Isonzo i les muntanyes de darrera.
 • Manzikert

  En aquesta batalla Rússia es va llençar un atac a les aparentment debilitades tropes otomanes. Però es van endur una sorpresa quan van veure que aquests els superaven molt en numero i Rússia va perdre.
 • Period: to

  Batalla de Kara Killise

  Va ser una batalla que va durar 4 dies en el front del Cáucaso en la que hi van participar Rússia i l'imperi Otomà. Va suposar la victòria de Rússia i va ajudar a pujar la moral a aquests. Hi van haver 40000 baixes per les 2 parts.
 • Segona Batalla d'Artois

  La batalla de Loos va ser una de les principals ofensives britàniques al Front Occidental el 1915, durant la Primera Guerra Mundial. La batalla va ser el component britànic de l'ofensiva combinada anglofrancesa coneguda com la Segona Batalla d'Artois.
 • Period: to

  Tercera batalla d’Artois

  La Tercera batalla d'Artois va pasar a França,va durar 1 mes i 12 dies i va ser una guerra de posicions.
  Tot es va dur per el fet de que l'avenç principal seria dut a terme pels exèrcits francesos on es desenvoluparia un atac conjunt franc-britànic al sector d'Artois.
  No va haver un guanyador en si, però és pot deduir que França va sortir afavorida.
  Van morir 184 431 persones.
 • Quarta batalla d'Isonzo

  La 4ta batalla d'Isonzo va basar en el convenciment del cap de l'Estat Major italià, el general Luigi Cadorna, que una última empenta trencaria les debilitades línies enemigues i permetria conquerir la ciutat de Gorizia
 • Period: to

  Tercera batalla d'Isonzo

  La tercera batalla de l'Isonzo va tenir com a objectiu la presa italiana de Gorizia, després de fracàs de les dues anteriors batalles en aquest front.
 • Krivolak

  La batalla de Krivolak, també coneguda com la batalla de Krivolashkoto, va ser una batalla entre les forces de Bulgària (sota el comandament del general Georgi Todorov) i França (sota el comandament del general Maurice Sarrail) durant l'ofensiva d'Ovče Pole (que era part de la Campanya de Sèrbia de la Primera Guerra Mundial), entre el 17 d'octubre i el 21 de novembre del 1915.
 • Period: to

  Assetjament de Kut

  El assetjament Kut va ser un setge de la població iraquiana homònima, ocupada per tropes britàniques, que va concloure amb la capitulació d'aquestes davant dels assetjadors otomans el 1916, durant la Primera Guerra Mundial.
 • Period: to

  Ofensiva d'Erzurum

  Va ser una important ofensiva d'hivern de l'Exèrcit Imperial Rus de la Campanya del Caucas, durant la Primera Guerra Mundial, que va portar a la presa de la ciutat estratègica d'Erzurum. Les forces otomanes, a les casernes d'hivern, van patir una sèrie de revessos inesperats que van conduir a una victòria dels russos.
 • Period: to

  Batalla de Verdun

  Un conflicte entre França i Alemania va esdevenir una de les pitjors batalles de la primera guerra mundial amb gairebé un milió de baixes.
  Va passar a Verdun, una població de França.
 • Cinquena batalla d’Isonzo

  Aquesta Batalla es va lliura el a Italia,especificament al rio Isonzo, va ser el 09/03/1916 fins el 17/03/1916 que va durar 8 dies. Els paisos que es van enfronta eran Itàlia i Austria-hungria amb victoria Victòria Austrohungarà i va acabar amb 3.832 baixes.
 • Period: to

  batalla de Julandia

  Va ser una batalla naval entre la flota Britànica i l'lAlemanya. La flota Britànica era comandada per John Rushworth Jellicoe i l'alemanya era comandada per Reinhard Scheer. Aquesta va ser l'única batalla naval important. El resultat és indecís i no està del tot clar. En aquesta va haver-hi un gran nombre de baixes.
 • Somme

  La batalla del Somme fou una batalla del front occidental de la Primera Guerra Mundial, iniciada l'1 de juliol de 1916 i que s'allargà fins al novembre d'aquell any.
 • Batalla Romani

  La Batalla de Romani va tenir lloc a Egipte en el 03/08/1916 i el 05/08/1916. Van lluitar els UK,Aus i Nueva Zelanda contra Imperi Otuma,AL i A-H. I van haveri 1130 morts
 • Sisena batalla d’Isonzo

  La sisena batalla d'Iszono la situem a Itàlia,una batalla de 11 dies.
  Aquesta batalla va exclatar quan es va llançar l'ofensiva sobre Gorizia. La batala va continuar fins que les forces austrohongareses van haver de retirar-se de la línia est de Gorizia, deixant als italians la ciutat molt danyada.
  Va guanyar Itàlia però deixant 29.000 morts.
 • Turtucaia

  La batalla de Tútrakan o batalla de Turtucaia va ser la primera batalla de la primera ofensiva de les Potències Centrals al Front de Romania durant la Primera Guerra Mundial.
 • Sèptima batalla d’Isonzo

  trobada breu i aguda deslliurat del 14 al 17 de setembre de 1916, la Setena Batalla del Isonzo va veure al Cap d'Estat Major italià Luigi Cadorna canviar el seu enfocament dels atacs de distracció de base àmplia a iniciatives estretament enfocades dirigides a objectius únics. [3] Aquesta última batalla de Isonzo va veure al Tercer Exèrcit italià, amb una gran quantitat d'artilleria, atacar al Carso cap a Nova Vas.
 • Octava batalla d’Isonzo

  La Vuitena Batalla de l'Isonzo, que es va lliurar breument del 10 al 12 d'octubre de 1916,El Cap d'Estat Major italià, Luigi Cadorna, estava decidit a continuar els atacs italians a l'esquerra de la ciutat, una política que va continuar durant la següent (novena) batalla, amb la mateixa manca d'èxit.
 • Novena batalla d’Isonzo

  La batalla va començar amb un atac a Vrtojba i les àrees nord i central de l'altiplà càrstic . [1] [ font autoeditada ] Amb la novena batalla deslliurada de l'1 al 4 de novembre de 1916, el total de baixes combinat de les tres batalles vinculades va resultar prou pesat com per a garantir que cada atac fora de curta durada (cadascun menys d'una setmana). Els italians van sofrir 75.000 baixes i els austrohongaresos 63.000. Resultat limitat avanç italià en la part nord de l'altiplà càrstic
 • Desena batalla d’Isonzo

  Amb nou batalles Isonzo en gran part infructuoses dutes a terme en un període de divuit mesos fins avui, el cap de personal italià Luigi Cadorna , responsable de llançar les nou, es va sentir cada vegada més incòmode davant la perspectiva de la intervenció alemanya per a ajudar al seu afeblit aliat austrohongarès en el front italià. Resultat: Avanç italià limitat
 • Batalla de Mãrãşti

  Va ser un combat que van lliurar unitats romaneses i russes contra les dels Imperis centrals al juliol i agost de 1917 (una batalla de 8 dies) , durant la Primera Guerra Mundial.
 • Period: to

  Batalla de Passchendaele

  L'enfrontament, també conegu pel seu nom oficial de "tercera batalla de Ypres", va acabar després de 90 dies d'intens combats de trinxeres. Els britànics van tenir una victòria pírrica: les seves línies havien avançat només 8 quilòmetres sobre les dels alemanys. Una caracteristica d'aquesta batalla es que van haver de lluitar en mig del fang i de la pluja, cosa que ho va complicar molt tot.t
 • Onzena batalla d’Isonzo

  va ser una batalla de la Primera Guerra Mundial lliurada pels exèrcits italià i austrohongarès en el front italià entre el 18 d'agost i el 12 de setembre de 1917. Després de lluites feroces i mortals, el Segon Exèrcit italià, dirigit pel general Luigi Capello, va fer retrocedir a la Isonzo Armee de Svetozar Boroević, conquistant Bainsizza i la muntanya Santa. Altres posicions van ser preses pel Tercer Exèrcit de Manuel Filiberto de Savoia-Aosta. Resultat: Victòria tàctica italiana
 • Period: to

  Jugla

  La Batalla de Jugla va ser una batalla defensiva del 12è Exèrcit de la República Russa de la Primera Guerra Mundial de l'1 al 3 de setembre de 1917. Va ser part de l'ofensiva alemanya anomenada la Batalla de Riga o Schlacht um Riga.
 • Period: to

  Dotzena batalla d'Isonzo

  La Batalla de Caporetto o la 12a batalla de l'Isonzo, també coneguda com a Batalla de Karfreit pels Imperis Centrals, va tenir lloc des del 24 d'octubre fins al 9 de novembre de 1917. El combat es va lliurar a les proximitats de Kobarid (avui Kobarid, Eslovènia) a la frontera austro-italiana durant la Primera Guerra Mundial.
 • Batalla de Beerseba

  La batalla de Beerseba va ser una batalla que va tenir lloc el 31 d'octubre de 1917, quan la Força Expedicionària Egípcia (EEF, per les seves sigles en anglès) va atacar i va capturar la guarnició del Grup d'Exèrcits Yildirim a Beerseba, començant l'ofensiva del Sud de Palestina de la campanya del Sinaí i Palestina de la Primera Guerra Mundial.
 • Batalla de Cambrai

  La batalla de Cambrai, també coneguda com la primera batalla de Cambrai i Schlacht von Cambrai, va ser la primera gran ofensiva de tancs a la història i va començar el 20 de novembre de 1917 en el marc de la Primera Guerra Mundial, prop de la ciutat de Cambrai a França, una posició de subministrament clau per a la Siegfriedstellung alemanya (coneguda com la Línia Hindenburg).
  Va durar 16 dies aquesta batalla.
 • Primera Batalla de Dernancout

  La primera batalla de Dernancourt, va ser una batalla lliurada el 28 de març de 1918 prop de la població de Dernancourt al nord de França durant la Primera Guerra Mundial.
 • Batalla de Bash Abaran

  Va ser una batalla que va durar 8 dies.
  Que va tenir lloc a les proximitats de Bash Abaran el 1918.
  Les tropes otomanes van atacar el 21 de maig, però després de tres dies de lluita els armenis de la Federació Revolucionària Armènia es van mantenir ferms i els regiments turcs es van retirar derrotats.
  Aquesta victòria, juntament amb les de Sardarapat i Karakilisa, va ser fonamental per al naixement de la República Democràtica d'Armènia.
 • Sardarapat

  La Batalla de Sardarapat va tenir lloc el 21 de maig de 1918 a Armènia, on les forces armènies van aconseguir aturar l'avenç de l'Exèrcit Otomà i assegurar la independència d'Armènia. Amb un total de 3.500 baixes.
 • Skra-di-Legen

  La Batalla de Skra-di-Legen va tenir lloc el 29 de maig de 1918 durant la Primera Guerra Mundial al front macedoni. Les forces gregues i sèrbies van derrotar les forces búlgares, cosa que va permetre als Aliats avançar cap a la victòria al front macedoni.
 • Combat del Piave

  El combat de Piave també coneguda a Itàlia com Battaglia del Solstizio, Battaglia di Mezzo Giugno o Seconda Battaglia del Piave va ser una victòria decisiva de l'exèrcit italià durant la Primera Guerra Mundial contra Austria-Hungria amb 140000 morts
 • Segunda batalla del Marne

  La segona batalla del Marne va ser l'última gran ofensiva alemanya al front occidental durant la Primera Guerra Mundial. L'atac va fracassar quan un contraatac aliat encapçalat per les forces franceses i nord-americanes, equipades amb centenars de tancs, va desbaratar el flanc dret alemany, causant greus baixes. La derrota alemanya va marcar el començament de l'avenç aliat implacable, que va concloure a l'armistici signat amb l'Imperi alemany uns cent dies més tard.
 • Period: to

  Baku

  La Batalla de Bakú va ser una confrontació militar entre l'Exèrcit Islàmic del Caucas comandat pel general turc Nuri Killigil i la formació armada República Democràtica d'Azerbaidjan
 • Dobro Polje

  Dobro Polje va tenir lloc el 14 i 15 de setembre de 1918 a Macedònia, avui Macedònia del Nord. Van lluitar Franca i serbia contra Alemania i Bulgaria. Amb una decisiva victòria de forces de la combinades de la Triple Entente
 • Tercera batalla de Doiran

  La tercera batalla de Doiran es va lliurar el 18 i 19 de setembre de 1918 i va consistir en l'assalt d'unitats gregues i britàniques a les línies del Primer Exèrcit búlgar als voltants del llac Doiran. El combat es va disputar al front balcànic durant la Primera Guerra Mundial i va concloure amb la victòria de les tropes búlgares, que van repel·lir l'escomesa enemiga.
 • Ofensiva del Vardar

  va ser una operació militar de la Primera Guerra Mundial efectuada entre el 15 i el 29 de setembre de 1918. Es va dur a terme durant l'etapa final dels combats lliurats al front balcànic(República de Macedònia) Van haveri unes 17 295 baixes
 • Period: to

  Guerra de Vittorio Veneto

  La batalla de Vittorio Veneto va enfrontar les forces armades del Regne d'Itàlia amb les de l'Imperi austrohongarès durant la Primera Guerra Mundial i va significar la derrota definitiva de l'Imperi. Va tenir lloc entre els dies 23 d'octubre i 2 de novembre de 1918 a la localitat del mateix nom, a la província de Treviso al nord d'Itàlia, prop de l'actual frontera amb Àustria.