Internet

Παγκόσμιος Ιστός

  • Πρόταση δημιουργίας του Παγκόσμιου Ιστού

    Πρόταση δημιουργίας του Παγκόσμιου Ιστού
    «Ασαφής αλλά συναρπαστική». Αυτή ήταν η απάντηση του προϊσταμένου του Τιμ Μπέρνερς-Λι στην πρότασή του με τίτλο «Διαχείριση Πληροφοριών: Μία Πρόταση», που υποβλήθηκε στις 12 Μαρτίου 1989, όταν ο εφευρέτης του Παγκόσμιου Ιστού ήταν ένας 33χρονος μηχανικός λογισμικού.
  • Google

    Google
    Η Google LLC είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτυακών υπηρεσιών. Ιδρύθηκε από τον Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν το 1996, όταν αυτοί έκαναν το διδακτορικό τους στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ. Στις 4 Σεπτεμβρίου του 1998 η Google ιδρύθηκε σαν ιδιωτική εταιρεία.
  • Facebook

    Facebook
    Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ίδρυσε το Facebook στις 4 Φεβρουαρίου 2004 ως μέλος του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Αρχικά δικαίωμα συμμετοχής είχαν μόνο οι φοιτητές του Χάρβαρντ ενώ αργότερα επεκτάθηκε . Το όνομα της ιστοσελίδας προέρχεται από τα έγγραφα παρουσίασης των μελών πανεπιστημιακών κοινοτήτων μερικών Αμερικάνικων κολεγίων και προπαρασκευαστικών σχολείων που χρησιμοποιούσαν οι νεοεισερχόμενοι σπουδαστές για να γνωριστούν μεταξύ τους.
  • You Tube

    You Tube
    To YouTube είναι ιστότοπος, ο οποίος δημιουργήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2005.Τον Νοέμβριο του 2005 ονομάστηκε από το περιοδικό Time "Invention of the Year 2005" (Η Εφεύρεση του 2005). Τον Οκτώβριο του 2006, η εταιρεία αγοράστηκε από την Google με ανταλλαγή μετοχών αξίας 1,65 δισεκατομμυρίων και σήμερα λειτουργεί ως θυγατρική της Google.
  • Twitter

    Twitter
    Το Twitter δημιουργήθηκε την 21 Μαρτίου του 2006 από τον Τζακ Ντόρσεϊ και δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου. Η υπηρεσία έγινε γρήγορα δημοφιλής και σήμερα έχει 305 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες (2015). Είναι ένας από τους δέκα πιο δημοφιλείς ιστοτόπους του διαδικτύου.Από τις 23 Σεπτεμβρίου 2016 έχουν ξεκινήσει διαδικασίες εξαγοράς του Τουίτερ.
  • Instagram

    Instagram
    Η δημοφιλής εφαρμογή δημιουργήθηκε από δύο απόφοιτους του Πανεπιστημίου του Στάντφορντ, τους Κέβιν Σίστρομ και Μάικ Κρίγκερ και ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010. Μόλις δύο μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2010, ο αριθμός των εγγεγραμμένων χρηστών έφτασε το 1.000.000.000 . Το όνομα της προέρχεται από τον συνδυασμό της λέξης Instant (στιγμιαίο) και telegram (τηλεγράφημα). Το 2012 η εφαρμογή αγοράστηκε από το Facebook, προς ένα 1 δισεκατομμύριο δολάρια Η.Π.Α.
  • Viber

    Viber
    Το Viber ιδρύθηκε από τέσσερις ισραηλινούς εταίρους: Ταλμών Marco, Ιγκόρ Megzinik, Σάνη Maroli και Ofer Smocha, με τον Marco ως Διευθύνοντα Σύμβουλο. Το Viber αρχικά ξεκίνησε για το iPhone στις 2 Δεκεμβρίου, 2010, σε άμεσο ανταγωνισμό με το Skype. Μία προ-έκδοση για το Android περιορίζονταν σε 50.000 χρήστες εμφανίστηκε Μάιο του 2011, μια απεριόριστη έκδοση κυκλοφόρησε στις 19 Ιουλίου, 2012. Το Viber για συσκευές BlackBerry και Windows ξεκίνησε στις 8 Μαΐου, 2012. [1]
  • Tinder

    Tinder
    Το Tinder εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε μια πανεπιστημιούπολη το 2012 και είναι η πιο δημοφιλής εφαρμογή στον κόσμο για τη συνάντηση νέων ανθρώπων. Το Tinder είναι ένα μέρος χτισμένο σε έναν κόσμο πιθανοτήτων. Η δυνατότητα δημιουργίας συνδέσεων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περισσότερα.
  • Snapchat

    Snapchat
    Το Snapchat δημιουργήθηκε από τους Έβαν Σπίγκελ, Μπόμπι Μέρφι & Ρέγκι Μπράουν, όταν ήταν φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Aπό τον Μάιο του 2015, οι χρήστες της εφαρμογής έστελναν 2 δισεκατομμύρια φωτογραφίες και βίντεο ανά ημέρα. Η εταιρεία έχει μια αποτίμηση των 10-20 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Από τον Ιούλιο του 2021, το Snapchat είχε 293 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες καθημερινά, αυξημένος αριθμός κατά 23% σε ετήσια βάση.To Snapchat είναι διαθέσιμο σε πάνω από 37 γλώσσες
  • TikTok

    TikTok
    Το TikTok είναι πλατφόρμα δημιουργίας και κοινοποίησης βίντεο μικρής διάρκειας, η οποία διατίθεται ως εφαρμογή για iOS, Android και Windows συσκευές. Η εφαρμογή δημιουργήθηκε το 2017 από την κινέζικη εταιρεία ByteDance, για αγορές εκτός της Κίνας.