Independenceliminated

ציר הזמן על פי מגילת העצמאות

  • הקונגרס הציוני הראשון

    	הקונגרס הציוני הראשון
    בפעם הראשונה שהעם היהודי מתגלה בפומבי באירופה. "בשנת 1897 נתכנס הקונגרס הציוני לקול קריאתו של הוגה חזון המדינה היהודית תיאודור הרצל, והכריז על זכות העם היהודי לתקומה לאומית בארצו".
  • ב. הצהרת בלפור

    ב.	הצהרת בלפור
    – מסמך האומר שיש להקים בית לאומי לעם היהודי. "זכות זו הוכרה בהצהרת בלפור, מיום ב' בנובמבר 1917 ואושרה במנדאט מטעם חבר הלאומים, אשר נתן במיוחד תוקף בין – לאומי לקשר ההיסטורי שבין העם היהודי לבין א"י ולזכות העם היהודי להקים מחדש את ביתו הלאומי".
  • ד. שואה

    ד.	שואה
    "השואה שהתחוללה על עם ישראל בזמן האחרון, בה הוכרעו לטבח מיליוני יהודים באירופה, הוכיחה מחדש בעליל את ההכרח הפתרון בעיית העם היהודי מחוסר המולדת והעצמאות, על ידי חידוש המדינה היהודית בא"י, אשר תיפתח לרוחה את שערי המולדת לכל יהודי ותעניק לעם היהודי מעמד של אומה שווה זכויות בתוך משפחת העמים".
  • ה. מלחמת העולם השנייה

    ה.	מלחמת העולם השנייה
    היהודים מסייעים לבריטים נגד הנאצים."במלחמת העולם השנייה תרם היישוב העברי בארץ את מלוא חלקו למאבק האומות השוחרות חירות ושלום נגד כוחות הרשע הנאצי, ובדם חייליו ובמאמצו המלחמתי קנה לו את הזכות להימנות עם העמים מייסדי ברית האומות המאוחדות".
  • ג. כ"ט בנובמבר

    ג.	כ"ט בנובמבר
    החלטת עצרת האומות המאוחדות. "ב – 29 בנובמבר 1947 קיבלה עצרת האומות המאוחדות החלטה המחייבת הקמת מדינה יהודית בא"י. העצרת תבעה מאת תושבי א"י לאחוז בעצמם בכל הצעדים הנדרשים מצדם הם לביצוע ההחלטה. הכרה זו של האומות המאוחדות בזכות העם היהודי להקים את מדינתו אינה ניתנת להפקעה". יש מתח בין הערבים והיהודים בהקשר חלוקת א"י. האו"ם מקים ועדה שקובעת שיש להקים 2 מדינות מדינה עצמאית יהודית ומדינה ערבית. ירושלים תהיה בין לאומית. הערבים מתנגדים להחלטה הם רוצים את כל השטח, היהודים מסכימים למרות שרצו את כל השטח,
  • 3. הצדקה מוסרית

    3.	הצדקה מוסרית
    סבל העם היהודי בשואה, השתתפות יהודים במאבק בנאצים. כמו כן הכוונה לזכות האבות, בית ראשון, בית שני והספר התורה. "לאחר שהוגלה העם מארצו בכוח הזרוע, שמר לה אמונים בכל ארצות פזוריו, ולא חדל מתפילה ומתקווה לשוב לארצו ולחדש בתוכה את חירותו המדינית". בנוסף גם בגולה היהודים שמרו על היהדות ותמיד רצו לחזור לא"י ונאמר בשנה הבאה בירושלים הבנויה. בזכות המוסרית הכוונה גם לכל העליות לישראל. "מתוק קשר היסטורי ומסורתי זה, חתרו היהודים בכל דור לשוב ולהיאחז במולדתם העתיקה, ובדורות האחרונים שבו לארצם בהמונים וחלוצים
  • 2. הצדקה משפטית בינלאומית

    2.	הצדקה משפטית בינלאומית
    מתוך חמשת האירועים הללו יש 3 אירועים שמביעים זכות משפטית והם: הקונגרס הציוני הראשון, הצהרת בלפור והמנדט הבריטי והחלטת עצרת האו"ם – כ"ט בנובמבר. שלושת האירועים הללו נותנים מסמכים רשמיים כמו כן יש בכרה בינלאומית שיש זכות ליהודים להקים מדינה בא"י.
  • 4. זכות טבעית

    חלק זה מסתיים בקביעה על הזכות הטבעית של העם להכריז על מדינתו – כפועל יוצא של הרצף ההיסטורי. כמו כן נאמר שלכל עם יש זכות להקים מדינה ריבונית ועצמאית אז כך גם ליהודים יש זכות טבעית להקים מדינה ריבונית ועצמאית כמו שאר העמים. "זוהי זכותו הטבעית של העם היהודי להיות ככל עם ועם עומד ברשות עצמו במדינתו הריבונית".
  • גלות בבל

    גלות בבל
    גלות בבל היא תקופה בהיסטוריה של העם היהודי המתחילה בהגליית תושבי ממלכת יהודה לממלכת בבל וחורבן ממלכת יהודה, במאה השישית לפנה"ס עד לתקופת שיבת ציון, שבה התהוותה הנהגה לאומית ודתית בפחוות יהודה. הגליית תושבי יהודה לבבל התרחשה בלפחות שלושה גלים בעקבות מרידות נגד האימפריה הנאו-בבלית במזרח הקרוב הקדום: ממרד יהויקים בשנת 601 לפנה"ס, דרך מרד צדקיהו בשנת 589 לפנה"ס ונסיון ההפיכה של ישמעאל בן נתניה נגד גדליהו בן אחיקם, שמונה למושל/נציב בבלי ביהודה בשנות ה-80 של המאה השישית לפנה"ס. מסעות ההגליה התנהלו בק