Ευρωπαϊκή Ένωση

By penny23
 • Ίδρυση της Ε.Ε.

  Ίδρυση της Ε.Ε.
  Το Λουξεμβούργο, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, το Βέλγιο και οι κάτω χώρες, υπογράφουν μια συνθήκη για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού θεσμού που θα συγκεντρώνει και θα διαχειρίζεται την παραγωγή άνθρακα και χάλυβα.
 • Δικαστήριο της Ε.Ε.

  Δικαστήριο της Ε.Ε.
  Δημιουργείτε το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο να διασφαλίσει το δίκαιο ανάμεσα στις χώρες της. Το δικαστήριο έχει έδρα στο Λουξεμβούργο
 • ο πρώτος δορυφόρος

  ο πρώτος δορυφόρος
  Η «Εποχή του Διαστήματος» ξεκινά όταν η Σοβιετική Ένωση εκτοξεύει το Sputnik 1, έναν δορυφόρο μεγέθους μπάσκετ, σε τροχιά.
 • Period: to

  Ευρωπαϊκές εκλόγες

  Οι πολίτες της Ευρώπης μπορούν να ψηφίσουν ποιος θέλουν να τους εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι ευρωπαϊκές εκλογές διεξάγονται κάθε 5 χρόνια από τότε. Όλες οι χώρες έχουν το δικαίωμα 18 ψήφων εκτός από την Αυστρία, τη Μάλτα (16) και την Ελλάδα (17)
 • Πρόγραμμα Erasmus

  Το πρόγραμμα Erasmus δημιουργήθηκε για να βοηθήσει νέους Ευρωπαίους να σπουδάσουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Έχει βοηθήσει περισσότερα από 9 εκατομμύρια άτομα να σπουδάσουν στο εξωτερικό και σχεδιάζει να βοηθήσει πολλά ακόμη εκατομμύρια τα επόμενα χρόνια.
 • Παγκόσμιος ιστός

  Ο Βρετανός μηχανικός και επιστήμονας υπολογιστών Tim Berners-Lee εφευρίσκει το «World Wide Web» («www»). Ο πρώτος ιστότοπος στον κόσμο κυκλοφόρησε στις 6 Αυγούστου 1991.
 • Το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στις Βρυξέλες

  Το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στις Βρυξέλες
  Το παλαιότερο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, το οποίο πήρε το όνομά του από τον πρώτο πρόεδρό του και έναν από τους ιδρυτές της ΕΕ, τον Βέλγο πολιτικό Paul-Henri Spaak, άνοιξε το 1993. Το μεγαλύτερο κτίριο στο συγκρότημα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου άνοιξε το 1998. Το 2008, ολοκληρώθηκαν δύο νέα κτίρια.
 • Το σχέδιο του Ευρώ

  Το σχέδιο του Ευρώ
  Ο Βέλγος Luc Luycx, σχεδιαστής νομισμάτων που εργάζεται για το Βασιλικό Νομισματοκοπείο του Βελγίου, κερδίζει διαγωνισμό για το σχεδιασμό της κοινής πλευράς του μελλοντικού νομίσματος ευρώ.
 • Κινητά τηλέφωνα και Διαδίκτυο

  Κινητά τηλέφωνα και Διαδίκτυο
  Τα κινητά τηλέφωνα και το Διαδίκτυο αρχίζουν να αλλάζουν τον τρόπο επικοινωνίας των ανθρώπων. Η τεχνολογία πίσω από τα δύο είναι ευρωπαϊκή.
 • Το μότο της Ε.Ε.

  Μετά από έναν διαγωνισμό για να βρει ένα σύνθημα για την Ευρώπη, που προσέλκυσε 80.000 συμμετοχές από νέους Ευρωπαίους, μια προεδρία της Μεγάλης Επιτροπής, επιλέγει τον νικητή: «Ενωμένη στην πολυμορφία»
 • τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ

  τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ
  Σχεδόν 3.000 άνθρωποι πεθαίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες όταν αεροπειρατικά αεροσκάφη πέφτουν σε κτίρια στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον. Οι χώρες της ΕΕ στέκονται σταθερά στο πλαίσιο της διεθνούς τρομοκρατίας.
 • Το ευρώ

  Τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα ευρώ γίνονται το νόμιμο νόμισμα σε 12 χώρες της ΕΕ. Η εκτύπωση, η κοπή και η διανομή τους είναι μια σημαντική εφοδιαστική πράξη. Περιλαμβάνονται περισσότερα από 80 δισεκατομμύρια κέρματα. Ενώ τα κέρματα ευρώ έχουν μια κοινή πλευρά που δίνει την αξία, κάθε χώρα έχει το δικό της σχέδιο από την άλλη πλευρά. 19 χώρες χρησιμοποιούν σήμερα το ευρώ.
 • Η Λιθουανία υιοθετεί το ευρώ

  Η Λιθουανία γίνεται το 19ο κράτος μέλος της ΕΕ που υιοθετεί το ευρώ. Περίπου 340 εκατομμύρια Ευρωπαίοι μοιράζονται τώρα το ίδιο νόμισμα.
 • Οι ταινίες της ΕΕ κερδίζουν δύο Όσκαρ

  Οι ταινίες της ΕΕ κερδίζουν δύο Όσκαρ
  Δύο ταινίες που υποστηρίζονται από την ΕΕ κερδίζουν Όσκαρ στα 88α Όσκαρ των ΗΠΑ. Το καλύτερο βραβείο ντοκιμαντέρ βραβεύεται στο «Amy», ένα βρετανικό ντοκιμαντέρ για την τραγουδίστρια Amy Winehouse Η ουγγρική ταινία «Son of Saul» («Saul fia») κερδίζει την καλύτερη ταινία ξένης γλώσσας.
 • Κτίριο Europa

  Κτίριο Europa
  Η πρώτη συνάντηση στο νεόκτιστο σπίτι για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το κτίριο Europa πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2017, όταν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν τις προοπτικές της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή.
 • Ο Covid-19 χτυπά την Ευρώπη

  Ο Covid-19 χτυπά την Ευρώπη
  Τα σχολεία, τα μουσεία, τα εστιατόρια και τα κέντρα αναψυχής κλείνουν και μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις ακυρώνονται σε ολόκληρη την ΕΕ, καθώς μια νέα ασθένεια που μοιάζει με την πλημμύρα, που ονομάζεται Covid-19, λαμβάνει χώρα στην Ευρώπη. Όλες οι χώρες της ΕΕ αναφέρουν περιπτώσεις ατόμων που έχουν μολυνθεί με την ασθένεια, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα στα τέλη του 2019 και εξαπλώθηκε γρήγορα σε άλλα μέρη του κόσμου.